Giveaway - Konkurs mikołajkowy - aż 12 nagród !!!

Coraz bliżej święta....


Niebawem grudzień, mikołajki i Święta, a ja  zapraszam Was na konkurs, w którym jest aż 12 nagród - w sam raz na Mikołajki. 

Najpierw słów kilka o nagrodach i sponsorach...

W konkursie można wygrać:

1. Zestaw kosmetyków do kąpieli - prezent  od ORYGINAL SORCE (na zdjęciu przykładowy zestaw).


 2. Bransoletka i kolczyki - PISTIL



 3.Zestaw kosmetyków do włosów od PILOMAX (na zdjęciu przykładowy zestaw).

 4. Biżuteria - od MadCAT (na zdjęciu przykładowa biżuteria)


5. Kupon na wybraną rzecz  - od ShopLaPerla




 6. Bon na 30 zł - od  Loompex.pl



7. Upominek niespodzianka  - od Myshka






9. Zegarek - od Likado



10. Naszyjnik - od Likado




11. Serum Lampe Lash Essence - od Neicha

12. Paczka niespodzianka - upominek ode mnie - dla jednej z osób, które spełnią dodatkowy warunek i zaobserwują mojego bloga...


Zasady konkursu:



2. Polub strony sponsorów:



Pracownia Twórcza Basi Czarneckiej-Sobczak




Likado


Neicha 


  3. Zostań publicznym obserwatorem bloga przez  Google TUTAJ, Google + TUTAJ, lub Bloglovin TUTAJ (aby mieć możliwość wygrania nagrody dodatkowej nr 12 )

4. Odpowiedz na pytanie: Co by było, gdyby Mikołaj był kobietą ? - odpowiedz w 1-2 zdaniach !!!

6. Pod postem konkursowym zostaw komentarz:

            Lubię jako: Imię i pierwsza litera nazwiska
            Obserwuję - Tak - jako.......   / Nie
            Odpowiedź: 
            E-mail:


Informacje
- konkurs trwa na blogu www.marcelka-fashion.blogspot.com od 22.11.2013 do 02.12.2013.
- wyniki konkursu - zostaną ogłoszone w ciągu 3 dni od daty zakończenia konkursu na blogu www.marcelka-fashion.blogspot.com
- Z osób, które spełnioną wszystkie warunki wybiorę zwycięzców




Słowa kluczowe: giveaway blog, mój blog o modzie i nie tylko ,  blog lifestyl.owy,  konkurs na mikołajki

O Maria S.-W.

Matka, żona, kobieta, która wciąż czegoś szuka i za czymś goni… Kocha wszystko co typowo kobiece – kosmetyki, ubrania, gadżety i inne bibeloty. Blog jest odzwierciedleniem tego co jej w duszy gra :) Zapraszam do obserwacji moich profili na Instagramie i Facebooku.

175 komentarze :

  1. Lubię jako: Diana Ł.
    Obserwuję - Tak (jako DIANE)
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, nie byłoby prezentów... :D
    E-mail: diane-fashion@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię jako: Sylwia D.
    Obserwuję - Tak - jako Sylwia Dolmierska
    Odpowiedź: Nie potrafię sobie tego wyobrazić :P Ale jakby już tak było mielibyśmy piękną Mikołajową :)
    E-mail: s.dolmierska@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię jako Ola K
    obserwuję jako olalinka
    Gdyby Mikołaj był kobietą na pewno przyniosł by mi mase fajnych ciuszków (w dobrym rozmiarze ;))a nie jak co roku bielizne:)) a i mnóstwo kosmetycznych nowości ;)

    olakrypska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię jako: Milena P
    Obserwuję - Tak - jako Milena Pee
    Odpowiedź: Zabrala by wszystkie kosmetyki dla siebie ;)
    E-mail:kolorowy.sweter@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię jako: Roksana M.
    Obserwuję - Tak - jako Roksia
    Odpowiedź: Gdyby Mikołajem była kobieta, każdy - niezależnie od płci - zapewne dostałby w prezencie kosmetyki, ponieważ to jest coś, co lubimy najbardziej i z chęcią wybieramy się na zakupy pod kątem kupna kosmetyków. :)
    E-mail: roksi426@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię jako: Beata K-G
    Obserwuję - Tak - jako fanatghiro
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj było Kobietą przede wszystkim byłaby piękna i każdego roku przynosiłaby mi trafione prezenty:) Tylko kobiety wiedzą co dobre dla kobiet w kwestii wyboru prezentu idealnego:))
    E-mail:fantaghiro@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię jako: Ewelina K
    Obserwuję - Tak - jako Szeriapple
    Odpowiedź: Nikt nie dostałby prezentu bo kobieta Mikołaj poświęcałaby zbyt dużo czasu na perfekcyjny dobór prezentu i jego piękne zapakowanie.
    E-mail:szeriapple@gmail.com

    OdpowiedzUsuń

  9. Lubię jako: Magda J
    Obserwuję - Tak - jako Magda Jot
    Odpowiedź: Nie mógł by mieę tej puchatej w,łochatej brody:((
    E-mail: jabolowa08@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  10. Lubię jako:Marta Z.
    Obserwuję - Tak - Marta Zabiełło
    Odpowiedź: co by było, gdyby Mikołaj był kobietą? No cóż, z pewnością nie miałby długiej brody;-) Poza tym chodziłby pewnie w butach na wysokim obcasie i co sezon zmieniał torbę.
    E-mail: waybackintolovex33@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię jako Patrycja Ginter
    Obserwuje Tak - jako Patrycja Ginter
    Odpowiedź Kobieta Mikołaj z pewnością wiedziałaby jakie prezenty uraczą kobiece zmysły i kobiecą ciekawość. Prezenty od Pani Mikołaj nie byłyby rozczarowaniem a święta z pewnością stałyby się a wiele bardziej magiczne. Chciałabym otrzymać taki prezent.

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię jako: Anna K
    Obserwuję - Tak - jako Anna K
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to ubierałby się seksownie w czerwoną mini, dodatkowo nosiłby rozmiar 36, a nie tak jak teraz XXL. Dodatkowo Mikołajka jeździłaby sportowym samochodem, a nie reniferami.
    E-mail: ania123423@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię jako: Justyna Łukasz Klimek
    Obserwuję bloga jako: Justyna Klimek
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to zapewne prezenty byłyby trafione:)
    E-mail: justynka.gucwa@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  14. Lubię jako: Aleksandra F.
    Obserwuję - Tak - jako Holineczka
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą zapewne wszystko byłoby dopięte na ostatni guzik - prezenty oprócz tego, że idealnie trafiałyby w gust obdarowanej osoby to dodatkowo byłyby przepięknie zapakowane :) Myślę, że dodatkowo do każdych prezentów dołączona by była karteczka ze specjalnymi świątecznymi życzeniami + małe słodkie ciasteczko na osłodę życia ;)
    E-mail: olulunia@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Lubię jako: Ewelina N.
    Obserwuję jako: TAK - jako evka Ewkaa
    Odpowiedź: Gdyby Mikołajem była kobieta, to zamiast Śnieżynki, która towarzyszyła Mikołajowi, byłby Śnieżek, towarzyszący Mikołajce :p :)
    E-mail: ewelina.nalazek@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  16. Lubię jako: Karolina D.
    Obserwuję - Tak - jako Karolina Daniec
    Odpowiedź: Gdyby Mikołajem była kobieta ,więcej kosmetyków było by w prezentach ;) i ubran oraz obuwia; )
    E-mail:karcia2179@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  17. Lubię jako: Sylwia K.
    Obserwuję: Nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to każdy ale to każdy na świecie by dostał prezent lub drobny upominek bo kobiety uwielbiają dawać prezenty i cieszyć się ze szczęścia obdarowywanego;D
    E-mail: syla06onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  18. Lubię jako: Natalia T.
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to: ta kobieta Mikołaj musiałaby mieć mocne kolana, żeby każdy Pan mógł usiąść na jej kolano by dostać prezent, mocne ręce żeby mogła udźwignąć niejeden prezent i oczywiście swój ciężki worek. Poza tym Pani Mikołaj nie miałaby brody i wąsów, więc co za tym idzie...dzieci nie miałyby swojej zabawy "ciąganie Mikołaja za brodę". Pani Mikołaj zapewne nosiłaby spódniczkę jak na kobietę przystało, ale i wygodne buty, by dotrzeć do każdego szybko jak "na jednej nodze". Jeżeli chodzi o prezenty, to widze jedną różnicę...Pani Mikołaj jako kobieta lepiej trafiałaby w potrzeby i gusta -kobiet :)
    E-mail: nastalia@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Lubię jako: Karolina D.
    Obserwuję - Tak - jako Karolina Daniec
    Odpowiedź: To wiekszosc prezentow to ubrrania kospetyki , obuwie i dodatki. ;)
    E-mail:karcia2179@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  20. Lubię jako:Sylwia.W
    Obserwuję - Tak - jako....... zabcia72
    Odpowiedź: Co by było, gdyby Mikołaj był kobietą ? myślę że może nie byłoby nietrafionych prezentów i takich praktycznych.,..same dobroci -kosmetyki,ciuszki,słodycze...
    E-mail:zabcia72@o2.pl
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  21. Lubię jako: Kasia K.
    Obserwuję - Tak - Katarzyna Kowalska
    Odpowiedź: Gdyby kobieta byłaby Mikołajem to wszystkie prezenty byłyby idealnie dobrane dla każdego ;)
    E-mail:kasia.kowalska66@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  22. Lubię jako: Marta K
    Obserwuję - Tak - jako Marteczka Ka
    Odpowiedź:Gdyby Mikołaj był kobietą, to byłby szczupły :), chodziłby na szpilkach, nie miał nadprogramowego owłosienia, wchodził drzwiami jak człowiek i zawsze wiedział lepiej od nas jaki prezent jest nam potrzebny!
    E-mail: cosmetickick@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  23. Lubię jako: Kasia K
    Obserwuję - Tak - kasia29121990
    Odpowiedź: Gdyby Mikołajem była kobieta, to każdy prezent byłby idelanie dobrany dla każdego;)
    E-mail: kasia.kowalska66@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  24. Lubię jako: Anna C.-W.
    Obserwuję - Tak jako Mama Anna
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, wszyscy mieliby przepełnione szafy, a ja wreszcie zaspokojony głód ubrań:).
    E-mail: teoanka@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  25. Lubię jako: Magdalena P.
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: to prezenty byłyby bardziej trafione ;)
    E-mail: megper7@gmail.com

    OdpowiedzUsuń

  26. Lubię jako: Magda J
    Obserwuję - Tak - jako Magda Jot
    Odpowiedź: To nie miałaby takiej super extra elo mega zajebistej brody! :((
    E-mail: jabolowa08@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  27. Lubię jako: Wiola M.
    Obserwuję - Tak - jako Wiola eM
    Odpowiedź: Gdyby Mikołajem była kobieta, mężczyźni zaczeliby wierzyć w Mikołaja, czekając grzecznie na prezenty oraz każdy dostałby odpowiedni prezent ;)
    E-mail: wmozdzierz@wp.pl

    OdpowiedzUsuń

  28. Lubię jako: Magdalena W.
    Obserwuję - Tak - jako ma23dziara1
    Odpowiedź: Gdyby Mikołajem była kobieta na pewno obdarowała by każdego nawet taką osobę, która była niegrzeczna. To mi się by spodobało;))
    E-mail: ma23dziara1@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  29. Lubie jako: Natalia J.
    Obserwuję-Tak- jako Natalia Jas
    Odpowiedź: Gdyby mikołajem była kobieta z pewnością dostałabym dużo rożnych ciekawych rzeczy :D
    E-mail: nataliajas69@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  30. Lubię jako: Magdalena W.
    Obserwuję jako ma23dziara1
    Odpowiedź:Gdyby Mikołajem była kobieta myślę że wszyscy, nawet niegrzeczni dostali by prezent i wszyscy byli by szczęśliwi;)
    E-mail: ma23dziara1@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  31. Lubię jako:Monika Mucha
    Obserwuję: Tak jako Monika Mucha
    Odpowiedz:Gdyby Mikołajem była kobieta to było by naprawdę super ponieważ kobiety byłyby w pewny sposób wyróżniony.
    e-mail:monia4049@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  32. Chyba mi komentarz zjadło to napiszę jeszcze raz

    Lubię jako: Marta K
    Obserwuję - Tak - jako Marteczka Ka
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to byłby szczupły, chodził na szpilkach, nie miał nadprogramowego owłosienia, wchodziłby drzwiami jak człowiek i zawsze lepiej od nas wiedział jaki prezent powinniśmy dostać...
    E-mail: cosmetickick@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  33. Lubię jako : Natalia J.
    Obserwuję - Tak- jako Natalia Jas
    Odpowiedź: Gdyby kobieta była mikołajem z pewnością dostałaby dużo prezentów a w szczególności ciuszków :D
    E-mail:nataliajas69@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  34. Lubię jako: Sara B.
    Obserwuję - Tak - jako Sara Broskowska
    Odpowiedź: To prezenty nigdy nie dotarłyby na czas, gdyż Pani Mikołajowa mnóstwo czasu spędziłaby przed lustrem, zanim doszłaby do wniosku, że strój dobrze leży :D
    E-mail: sara7770@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  35. Lubię jako Magdalena G.
    Obserwuję - Tak, jako Magdalena Giel
    Odpowiedź: Gdyby Mikołajem była kobieta, wszyscy otrzymali by szpilki na prezent, cudowne obcasy, koturny, sandałki BUUUUTY <3 Każda kobieta je kocha, a Mikołaj zna nasze rozmiary butów ;)
    E-mail: magdalenagiel@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  36. Lubię jako; Kamila Kokot
    Obserwuję jako: Kamila Kokot
    Odpowiedz: Gdyby Mikołajem była kobieta, wszyscy dostawali by kosmetyki ubrania i buty bo my kobiety kochamy takie zakupy<3
    E-mail: Kamila_Kokot22@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  37. Lubię jako: Marlena C
    Obserwuję- Nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to nie zdążyłby rozdać wszystkich prezentów bo za długo szykowałby się w łazience:)
    E-mail: marlena11001@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  38. Lubię jako: Sara B.
    Obserwuję - Tak - jako Sara Broskowska
    Odpowiedź: To dostawa prezentów byłaby opóźniona, iż Pani Mikołajowa z pewnością dużo czasu musiałaby spędzić przed lustrem, zanim doszłaby do wniosku, że strój dobrze leży :D
    E-mail: sara7770@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  39. Lubię jako: Agata K.
    Obserwuję: Tak- jako Agata
    Odpowiedź: Gdyby kobieta była Mikołajem, z pewnością każdy prezent przez nią podarowany byłby trafiony, ponieważ kobiety mają lepszy gust od mężczyzn ;)
    E-mail: agatakos91@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  40. Lubię jako: Agata K.
    Obserwuję: Tak- jako Agata
    Odpowiedź: Gdyby kobieta była Mikołajem, z pewnością każdy prezent przez nią podarowany byłby trafiony, ponieważ kobiety mają lepszy gust od mężczyzn ;))
    E-mail: agatakos91@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  41. Lubię jako: Ki Nia
    Obserwuję: Nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą nie miałby brody, nosiłby czerwoną mini i szpilki w tym samym kolorze, a Gwiazdkę trzeba by było przełożyć, bo kobiety zawsze się spóźniają ;)
    E-mail: kikras@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  42. Lubię jako: Weronika D.
    E-mail: domagalskaw@gmail.com
    Gdyby Mikołaj był kobietą, na pewno nie zdążyłby na czas do wszystkich dzieci :) No bo wiecie.... manicure, pedicure, makijaż itp. Trzeba ładnie wyglądać zawsze i wszędzie :)

    OdpowiedzUsuń
  43. LUBIĘ JAKO:Monika K.
    OBSERWUJĘ:Monika Kędzia
    ODPOWIEDŻ:Gdyby Mikołaj był kobietą to niegrzeczni chłopcy dostaliby rózgi.:)
    E-MAIL:monikadkr@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  44. Lubię jako: Kwiatkowska Anika
    Obserwuję - Tak - Aniczkowo bloguje
    Odpowiedź: Podejrzewam, że gdyby Mikołaj był Mikołajową bez trudu dostałby się przez komin do mojego domu - wszystkie kobiety chcą wyglądać atrakcyjnie i nie hodują brzusia.
    E-mail: aniczkaanisia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  45. Lubię jako: Kwiatkowska Anika
    Obserwuję - Tak - jako Aniczkowo bloguje
    Odpowiedź: Jeżeli Mikołaj byłby Panią Mikołajową, sądzę, że bez problemu weszłaby przez komin do mojego domu - każda kobieta stara się trzymać formę i nie hodować brzusia :)
    E-mail: aniczkaanisia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  46. Lubię jako: Kinga Schroeder
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, nie byłoby problemu z dostaniem się do mieszkań/domów przez komin, a prezenty byłyby w kolorze różowym :d Ot takie twarzowe :D
    E-mail: aniczkaanisia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  47. Lubię jako: Kinga Schroeder
    Obserwuję - Tak - Twoje Dodatki
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, nie byłoby problemu z dostaniem się do mieszkań/domów przez komin, a prezenty byłyby w kolorze różowym, ot taki twarzowy kolorek :D
    E-mail: kinga1111@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  48. Lubię jako: Karolina K.
    Obserwuję - Tak - jako mugi-chan (ale wszystkie formy poza Google +)
    Odpowiedź: Byłby na pewno ciekawiej. Chociaż jakby się zastanowić, gdyby miała gust jak nie jedna ciocia czy babcia... No cóż prezenty mogłyby (i zapewne byłyby) nietrafione. No ale z drugiej strony zapewne rozumiałaby potrzeby kobiet i kto wie, może podrzucałaby jakieś ciekawe błyskotki czy kosmetyki nie wspominając już o ciuszkach ;)
    E-mail:mugikaro@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  49. Lubię jako: Patrycja N
    Obserwuję - Tak - jako pysia buu
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, musielibyśmy poczekać do następnego roku, ponieważ nie potrafiłaby się zdecydować jakie prezenty kupić :D
    E-mail: pysior111@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  50. Lubię jako: Magdalena Łętocha-Markiewicz
    Obserwuję - Tak - jako mlm2507
    Odpowiedź: Gdyby był kobietą, to zrobiłby niezły kawał wszystkim męskim specjalistom od " super udanych prezentów "
    E-mail: mlm2507@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  51. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  52. Lubię jako: Żaneta B
    Obserwuję - Tak - jako imponderabilia
    Odpowiedź: Zapewne na wszystkich strzeliłaby focha, bo worek byłby za ciężka, a potem kierując saniami pomyliłaby lewą stronę z prawą i nigdzie nie trafiłaby na czas :D
    E-mail: zanka88@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  53. Lubię jako: Natalia M.
    Obserwuję - Tak - jako mycandywatch
    Odpowiedź: Gdyby Święty Mikołaj był kobietą to mógłby nie dotrzeć na czas do wszystkich kominów, bo w tak ważny dzień każda kobieta długie godziny spędza przed lustrem by lśnić niczym Pierwsza Gwiazdka :) Więc zanim przywdziałby piękną kreację, zapakował swój worek, zrobił gwiazdkowy makijaż.. to renifery mogłyby w tym czasie zasnąć z nudów spowodowanych czekaniem :)
    E-mail: nataliamocek@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  54. Lubię jako: Natalia M.
    Obserwuję - Tak - jako mycandywatch
    Odpowiedź: Gdyby Święty Mikołaj był kobietą to mógłby nie dotrzeć na czas do wszystkich kominów, bo w tak ważny dzień każda kobieta długie godziny spędza przed lustrem by lśnić niczym Pierwsza Gwiazdka :) Więc zanim przywdziałby piękną kreację, zapakował swój worek, zrobił gwiazdkowy makijaż.. to renifery mogłyby w tym czasie zasnąć z nudów spowodowanych czekaniem :)
    E-mail: nataliamocek@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  55. Lubię jako: Ania P.
    Obserwuję - Tak - jako Aniusmile
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, byłby bardziej wyrozumiały i częściej używane byłoby określenie "niegrzeczny chłopiec" niż "niegrzeczna dziewczynka". A w dodatku prezenty byłyby trafione w gust. :)
    E-mail: ania.piorkowska@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  56. Lubię jako: Katarzyna W.
    Obserwuję - Tak - jako......Katarzyna Wierzba
    Odpowiedź: Gdyby Święty Mikołaj był kobietą to wreszcie dostawałabym gustowne i trafione prezenty :)
    E-mail:kaja350@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  57. Lubię jako Paulina K
    Obserwuję jako Paulina Krawczyk
    Odpowiedź :
    Gdyby Święty Mikołaj był kobietą to nasze życie byłoby piękniejsze, a prezenty od mężów cudowniejsze. Nasza praca byłaby doceniona, a zmęczona dusza dopieszczona. By ciału ulżyć w cierpieniu oddać się chwilom w zapomnieniu

    OdpowiedzUsuń
  58. Lubię jako: Ilona D.
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, 90% chłopców i facetów przestało by w niego/nią wierzyć. Męska duma by tego nie zdzierżyła :)
    E-mail: burzynkaipatyczak@gmail.pl

    OdpowiedzUsuń
  59. Lubię jako : Angelika S
    Obsersuje jako : Angelika Sarnowska
    Odpowiedź : Gdyby Święty Mikołaj był kobietą prezenty byłyby najpiękniejsze na świecie ! <3
    Zdecydowanie nie miałaby problemów z przechodzeniem przez komin !! :)
    E-mail : angelikasarnowska@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  60. Lubię jako: Monika J.
    Obserwuję - Tak - jako.Monika Juszczak
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą spóźniałby się z prezentami, ponieważ godzinami siedziałby w łazience sprawdzając czy ma dobry makijaż i dbał o swoje tipsy ^^.
    E-mail: moniks1993@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  61. Lubię jako: Dagmara Chmielewska
    Obserwuję - Tak - jako dagmara ka (dagmara-wer)
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to BYŁABYM to właśnie JA :D
    E-mail: dagmara-wer@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  62. Lubię jako Monika J
    Obserwuję jako Monika Juszczak
    Odpowiedź Gdyby Mikołaj był kobietą spóźniałby się z prezentami, ponieważ godzinami siedziałby w łazience sprawdzając czy ma dobry makijaż i dbał o swoje tipsy ^^.
    E-mail: moniks1993@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  63. Lubię jako Róża Marzec
    Obserwuję jako Róża Marzec
    Odpowiedź :
    Gdyby Święty Mikołaj był kobietą hm... można by rzec " będzie hojnie !" Kierował by się instynktem nas, kobiet było by prościej nam i jemu w podarku prezentów ; )
    E-mail: r.jochymek@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  64. Lubię jako Olga R.
    Obserwuję jako OlusiaR88
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to wszyscy by mięli według mnie nieciekawie :P Jak wiadomo kobirty są dość impulsywne, mają swoje humorki i żeby dostać prezent od Pani Mikołajowej trzebaby było się starać 10 razy mocniej :)
    e-mail: hip-ola@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  65. Lubię jako: Marcelina F.
    Obserwuję-Nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą,to prezenty by były drogie bo kobieta więcej wydaje (nie żałuje) a ze sklepu by taka Pani Mikołajkowa szybko nie wyszła :)
    E-mail: marcelina84@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  66. Lubię jako : Daria K.
    Obserwuję : Tak
    Odpowiedź : Gdyby Święty Mikołaj był kobietą, przede wszystkim nie nazywał by się "Świętym Mikołajem". Jednak gdyby już do tego doszło przez cały rok Mikołajka cały rok byłaby na diecie w obawie, że " nie zmieści się do komina" hihi ;)

    OdpowiedzUsuń
  67. Lubię jako: Marta N
    Obserwuję - Tak - jako Karolina d
    Odpowiedź: Gdyby święty Mikołaj był kobieta, to wcale nie byłoby to jego zaletą. O przystojnym Mikołaju byśmy nie śniły, a na jego widok byśmy się nie śliniły...;)
    E-mail: dropka1985@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  68. Lubię jako Gosia M.P
    Obserwuję jako Gosia Marek-Piłat
    Gdyby Święty Mikołaj był kobietą napewno kobiety miały by upragnione prezenty, mężczyźni mieli by kim nacieszyć oczy a dzieci miały by to co najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  69. Lubię jako : Daria K.
    Obserwuję : Tak
    Odpowiedź : Gdyby Święty Mikołaj był kobietą z pewnością nie nazywałby się Świętym Mikołajem ;) Ponadto Pani Mikołaj byłaby na całorocznej diecie w obawie, że " nie zmieści się do komina" hihi ;)
    E-mail : dasia3333@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  70. Lubię jako: Magdalena S.-W.
    Obserwuje jako: Magdalena Socha-Walczak
    Odpowiedź: Gdyby Św, Mikołaj był kobieta to nie miałabym problemu ze znalezieniem go na 6.12 żeby dzieciom sprawić frajdę, prezenty byłyby idealnie dobrane, no a przede wszystkim nie byłoby najmniejszego problemu z grymaszeniem, że nie znosi robić zakupów :-D
    E-mail: magdalenasw@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  71. Lubię jako: Magdalena S.-W.
    Obserwuje jako: Magdalena Socha-Walczak
    Odpowiedź: Gdyby Św, Mikołaj był kobieta to nie miałabym problemu ze znalezieniem go na 6.12 żeby dzieciom sprawić frajdę, prezenty byłyby idealnie dobrane, no a przede wszystkim nie byłoby najmniejszego problemu z grymaszeniem, że nie znosi robić zakupów :-D
    E-mail: magdalenasw@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  72. Lubię jako: Magdalena S.W.
    Obserwuję jako: Magdalena Socha-Walczak
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to nie miałabym teraz problemu ze znalezieniem Go na 6.12 żeby sprawić frajdę gromadce dzieci moich i znajomych. Prezenty byłyby idealnie dobrane, no a przede wszystkim nie byłoby grymaszenia, że nie lubi zakupów :-D
    E-mail: magdalenasw@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  73. Lubię jako: Marzena T.
    Obserwuję - Tak - jako edukacja sluzbypubliczne
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj była kobietą każda obdarowana dostałaby to co sobie zamarzy, bo któż jak nie kobieta zrozumie drugą kobietę. Mężczyźni natomiast byliby pod ogromnym wrażeniem i każdy z nich cieszyłby się z otrzymanego od niej prezentu bo .... czulby się wyjątkowy gdyż piękna kobieta myślała o nim.
    E-mail: marzena.trzebinska@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  74. Lubię jako:Beata Ż.
    Obserwuję-tak-Betaa Żuber
    Odpowiedź:Nie byłoby nietrafionych prezentów,szczególnie kobiety byłyby zawsze ale to zawsze zadowolone ze swoich prezentów,faceci też,bo kobiety wiedzą czego im trzeba do szczęścia:)
    E-mail:atabe85@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  75. Lubię jako:Beata Ż.
    Obserwuję- tak- Betaa Żuber
    Odp:Nie byłoby nietrafionych prezentów szczególnie kobiety byłyby zadowolone i dostawały same wymarzone prezenty,w sumie faceci też bo my wiemy czego im do szczęścia potrezba:
    E-mail:atabe85@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  76. Lubię jako:Iwona B
    Obserwuję - Tak - jako paradoxa raz
    Odpowiedź: Mikołajki byłyby raz w miesiącu
    E-mail: iwonab53@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  77. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  78. Lubię jako: Malwina Zbieraj
    Obserwuję : zbierajmalwina
    Odpowiedż: Gdyby kobieta byłaby Mikołajem byłaby to Mikołajowa która robiłaby bardzo przemyślane prezenty więc zarazem i piękne i pachnące i nie zbędne w końcu byłaby w swoim kobiecym żywiole :)
    E-mail:malwina6@poczta.onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  79. Lubie jako Basia Tokarska
    obserwuje jako basis1707
    Odpowiedz . Gdyby Mikolaj byl kobieta wtedy napewno nie bylyoby nie trafionych prezentow bo nikt tak jak kobieta wie co drugiemu czlowiekowi jest potrzebne do szczescia :)
    email basis1707@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  80. Lubię jako: Madzia T.
    Obserwuję jako: Lena

    Odpowiedź:
    Gdyby św. Mikołaj był kobietą to my - kobiety miałybyśmy zupełnie inne święta,
    Nie spędzone przy garach i pieczeniu ciast, a w SPA - o relaksie każda kobieta pamięta!
    To mężczyźni robiliby wszystko co konieczne, a kobiety leżały brzuchami do góry,
    Św. Mikołaj - kobieta, dał by nam w prezencie masę relaksu, relaksu aż po chmury! :)

    E-mail: anioolek007@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  81. Lubię jako: Paulina Ślęzak
    obserwuję jako: meduzencja
    Odpowiedź: Byłaby znana tylko z legend, bo w roznoszeniu prezentów i tak wyręczałaby się swoim mężem. :)
    paulina.slezak1@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  82. Lubię jako: Iwona W.
    Obserwuję jako: GossipGirl
    Odpowiedź: Kobieta Mikołaj? Na pewno prezenty byłyby niebanalne i trafione w gust każdej kobiety czy dziewczynki. Jednakże trzeba przyjrzeć się też drugiej stronie lusterka, jak każda kobieta, Mikołajowa miałaby zapewne problem ze spóźnianiem się. Wiadomo - wchodząc przez komin, też trzeba jakoś wyglądać :D

    OdpowiedzUsuń
  83. Lubię jako: Anita S
    Obserwuję - Tak - jako Mariska / Anita Sadło
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to Święta obfitowałyby w mniejszą ilość prezentów, ponieważ Mikołajka nie byłaby tak silna, aby wszystko unieść :) Niech brudną robotę wykonują mężczyźni, a my odpoczywajmy hihi! :)
    E-mail: anitasadlo@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  84. Lubię jako: Iwona W.
    Obserwuję jako: GossipGirl
    Odpowiedź: Kobieta Mikołaj? Prezenty byłyby na pewno niebanalne, trafiające w gust każdej kobiety czy dziewczynki. Jednak trzeba spojrzeć też w drugą stronę lustra. Jakto każda kobieta, Mikołajowa byłaby zawsze "modnie" spóźniona. Wiadomo - wchodząc przez komin, też trzeba jakoś wyglądać :)))

    e-mail: iwaa17@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  85. Lubię jako: Martyna T,
    Obserwuję - Tak - jako Martyna Tyśka
    Odpowiedź: Gdyby św. Mikołaj był kobietą to juz nigdy żadne dziecko nie popłakałoby sie na jego widok ;) I nie byłoby już problemów z nietrafionymi prezentami - bo kto jak nie kobieta na wszystkim zna sie najlepiej :P ;)
    E-mail: martyna20183@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  86. Lubię jako: Aneta K
    Obserwuję - Tak(jako aneciamelody
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą mężczyźni nie otrzymywali by prezentów tylko rózgi ..:D
    E-mail: anecia_melody@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  87. Lubię jako: Paulina K
    Obserwuję - Tak - Paulinka K.
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był Kobietą to wszyscy byliby bardziej zadowoleni z prezentów oraz widoków a ponadto Mikołajka wpadała by częściej na kawusie i plotki - co oznaczało by więcej upominek i świąt :)
    E-mail: paulinkka42@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  88. Lubię jako: Natalia Wycech
    obserwuję jako: natalia.w
    Odpowiedź: Gdyby mikołaj był kobietą faceci byliby grzeczni przez cały rok no chyba ze chcielby dostac rozgę albo rozgą od Pani Mikołajowej to inna sprawa;]
    kallet@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  89. Lubię jako: Karolina W.
    Obserwuję - Tak - jako Karolina Wiatrowska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, podarowałby porządne rózgi wszystkim facetom, przez których wylałyśmy morze łez i którzy nas skrzywdzili. Mikołaj - Kobieta sprawiłby, że zawsze czułybyśmy się już piękne i kochane, a także szczęśliwe! ;)
    E-mail: karolina-wiatrowska@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  90. Lubię jako: Kinga L
    Obserwuję - Tak - Google + ,Kinga Lis
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą dostałybyśmy perfekcyjnie dobrany podkład, krem specjalnie dla naszej cery,ubrania dopasowane idealnie, czekoladki na każdy dzień, a to wszystko kilka razy w roku,no bo jak to tak - jeden prezent,raz w roku? Każda kobieta jest przecież niezdecydowana! :)
    E-mail: kivinko@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  91. Lubię Jako:Aneta Poznańska
    Obserwuję jako: Aneta Poznańska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj w tym roku był dla mnie hojny znalazłabym jakiś fajny prezent pod choinką a nie tylko dywan.
    aneta.poznanska@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  92. Lubię Jako:Aneta Poznańska
    Obserwuję jako: Aneta Poznańska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj w tym roku był dla mnie hojny znalazłabym jakiś fajny prezent pod choinką a nie tylko dywan.
    aneta.poznanska@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  93. Lubię jako: Agnieszka I.
    Obserwuję - Tak - jako agnieszkazg
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to krawcowa miałaby pełne ręce roboty z czerwonym strojem Mikołajki, ze względu na coroczne wahania wagi. Dodatkowo elfy pracowałyby na 2 etaty - jako pomocnicy przy prezentach i pocieszacze nastrojowe pani Mikołajki ("Wydaje się Pani, Pani Mikołajko. Wcale nie wygląda Pani grubo w tym czerwonym stroju").
    E-mail: agoooooosia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  94. Lubię jako: Magda Meeg
    Obserwuję - Tak - meeg1990
    Odpowiedź: wszyscy faceci byli by grzeczni przez cały rok, aby otrzymać prezent od Pani Mikołajowej :)
    E-mail: Nikoniuk21@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  95. Lubię jako: Magda Meeg
    Obserwuję - Tak - meeg1990
    Odpowiedź: wszyscy faceci byli by grzeczni przez cały rok bo każdy chciałby otrzymać prezent od Pani Mikołajowej :)
    E-mail:Nikoniuk21@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  96. Lubię jako: Karolina S.
    Obserwuję - Tak - jako Karolina Furgacz
    Odpowiedź: Gdyby kobieta byłą mikołajem pewnie zawłaszczyłaby wszystkie prezenty i święto by upadło.
    E-mail:karolina1990r@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  97. Lubie jako:Henryka Zaorska
    Obserwuję jako: Henryka Zaorska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą miałby dużo łatwiej z listą prezentów. Co dać kobietom wiedziałby przecież, bo tylko one grymaśne są w tym temacie. Dzieciom też przecież, jako kobieta, wiedziałby z serca co im potrzeba, co je ucieszy i co zabawi, bo instynkt kobiety sam to podpowie. A z mężczyznami to bułka z masłem, bo ledwie drzwi by za takim Mikołajem się zatrzasły już by po rękach go całowali i sami wdzięcznie się przymilali. Toż zaszczyt wielki, rzecz niesłychana, gdy pani niesie prezent dla pana. W dodatku strojna tak na bogato, już by zerkali co ma pod czapką a nie tam w worku i odprowadzaliby aż do progu. Właśnie to wszystko myślom swym poddaję, może jednak kobieta będzie Mikołajem?

    OdpowiedzUsuń
  98. Lubię jako: Julita Ł.
    Obserwuję - Tak - jako utkaaa
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, wiedziałby co każda z nas potrzebuje. Butów!♥
    E-mail: julitalabaj@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  99. uzupełniam email: simona38@op.pl
    Henryka Zaorska

    OdpowiedzUsuń
  100. Lubię jako: Aleksandra G.
    Obserwuję - Tak - jako Szymusiowa
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą kobietom przynosiłaby w prezencie zawsze ubrania, kosmetyki i biżuterię zamiast szklanek, robotów kuchennych i fartuszków, a facetom ... ubrania, kosmetyki i biżuterię dla ich kobiet :D
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  101. Lubię jako:Jolanta Czyżykiewicz Imię i pierwsza litera nazwiska Jolanta Cz.
    Obserwuję - Tak - jako jolanta czyzykiewicz
    Odpowiedź: Gdyby była Mikołajka, to by była niezła bajka:) Bo by była zakręcona, jak to Mikołaja żona:) Na różowym koniku, by się woziła, i różowe tipsy na palcach nosiła. Na wysokich szpilkach przez komin właziła, i różową miniówkę na siebie włożyła. Prezenty hojnie by rozdawała i rózgi facetom tylko wręczała :)
    E-mail: jolanta.czyzykiewicz@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  102. Lubię jako: Jolanta Czyżykiewicz Imię i pierwsza litera nazwiska Jolanta C.
    Obserwuję - Tak - jako jolanta czyzykiewicz
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietom....Gdyby była Mikołajka to by była niezła bajka. Bo by była zakręcona, jak to Mikołaja żona. Na różowym koniku by się woziła i różowe tipsy na palcach nosiła. Na wysokich szpilkach do komina właziła i różową miniówkę na siebie włożyła. Prezenty hojnie by rozdawała, rózgi facetom tylko wręczała :)
    E-mail: jolanta.czyzykiewicz@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  103. Lubię jako: Milena Mn
    Obserwuję - Tak Milena M
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to by uszczęśliwił wszystkie kobiety, nie byłoby mowy o nietrafionym prezencie od męża ;)
    E-mail: millena90m@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  104. *** Lubię jako : Monia.G
    *** Obserwuję jako : Monia.G.
    *** Odpowiedz : ***
    Myślę że gdyby Mikołaj był kobietą nie nosiłaby takiej długiej brody :)
    *** E-mail : stylizacjapaznokci84@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  105. Lubię jako: Kaśka M
    Obserwuję - Tak - jako DomowaDrogeria (dodałam do kręgów :) )
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, z pewnością coroczne prezenty nie byłyby dla niektórych z nas AŻ TAKIMI niespodziankami, ponieważ Pani M. sprawiałaby nam przemyślane, praktyczne i najpiękniejsze upominki - wiedziałaby po prostu czego każda kobieta potrzebuje i oczekuje od swojego Mikołaja. Nie mówię, że te prezenty, którymi jesteśmy obdarowywane na chwilę obecną są złe, jednak nikt nie zrozumie kobiety i jej potrzeb jak inna KOBIETA :) Pozdrawiam!
    E-mail: michalak.k8@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  106. Lubię jako: Asia Joanna
    Obserwuję jako: Joanna Asia
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to wszyscy dostawali by różne kosmetyki,przyrządy do gotowania itp. NA pewno nie jeździła by saniami tylko wygodną limuzyną a ubrana byłaby w stylową mikołajową sukienkę i wszystkim wysyłała causy;)
    E-mail: asiabredlak@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  107. Lubię jako: Dorotka G
    https://www.facebook.com/dorotkagargas?ref=tn_tnmn
    Obserwuję - Tak - Dorota G
    Odpowiedź: Żadna z Pań nie dostałaby pod choinkę kolejnego miksera tylko flakonik perfum, wymarzony kosmetyk lub piękny sweter z dołączonym liścikiem nie: Od Śsiętego Mikołaja dla.... tylko dla Wyjątkowej i pięknej... Każde dziecko dostałoby upragniony prezent na czas zaś męrzczyzna tradycyjnie skarpety...
    E-mail: dorota_gargas@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  108. Lubię jako: Alena D.
    Obserwuję - Tak - jako Jane Lo
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to przyszło by na prezenty czekać do lata! ;) :D
    E-mail: alena.dubrowskaja@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  109. Lubię jako: Weronika B.
    Obserwuję - Weronika
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to prezentów by nie było. Straciłby wszystko na przedświątecznych wyprzedażach ;)
    E-mail: blogspot.demor@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  110. Lubię jako: Magdalena J
    Obserwuję - Tak - jako....... google, bloglovin- madzia, google + Magdalena Jezierska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą nie przynosiłby kobietom ubrań, bo byłaby zazdrosna o te różne ładne, kolorowe fatałaszki.
    E-mail: madzia3991@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  111. Lubię jako: Drama A
    Obserwuję: Madinnpanic
    Odpowiedź: Gdyby kobieta byłą Mikołajem to wszyscy ludzie na świecie dostaliby prezenty.
    E-mail: debora99959@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  112. Lubię jako: Wioleta R.
    Obserwuję - Tak - jako Princessa Egoistka
    Odpowiedź: Przecież Mikołaj jest kobietą trudno mi uwierzyć w to, że istnieje mężczyzna obdarowujący prezentami bezinteresownie :)
    E-mail: wiola606@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  113. Lubię jako: Iza N
    Obserwuję jako: nie
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to byłoby tak samo, te same święta, tradycja, prezenty. Może z tą różnicą, że Pani Mikołajowa miałaby sukienkę, kozaki, makijaż, ładną fryzurę :)
    E-mail: izka3@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  114. Lubię jako: Sylvia B.
    Obserwuję - Tak - jako sylviaaa100
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą z pewnością chodziłby w czerwonych stringach z białym puszkiem, a tłumy mężczyzn nie wypuściłoby go z domu. Gdyby Mikołaj okazał się kobietą, wówczas mężczyźni chcieliby zastąpić ciągnące sanie renifery.
    E-mail: sylviaaa100@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  115. Lubię jako: Bernadetta Julia T
    Obserwuję - Tak - jako Ciekawska Beti
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą… faceci byliby potulni jak baranki przez cały rok z niecierpliwością czekając na 6 grudnia by zobaczyć Świętą Mikołajową ubraną w sexy czerwony kombinezon ;)
    E-mail: blondbenita@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  116. Lubię jako: Aneta P
    Obserwuję - Tak - jako Aneta Poniatowska
    Odpowiedź: gdyby mikołaj była kobietą... to nic by zupełnie nie zmieniało :)
    E-mail: a.w.poniatowska@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  117. Lubię jako: Dominika S.
    Obserwuję -Nie
    Odpowiedź: Na pewno dostałabym jakiś odjechany prezent ( mężu przepraszam :) )
    E-mail: zabka814@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  118. Lubię jako: Wioletta T.
    Obserwuję - Tak - jako Łucka
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to każda kobieta dostałaby takie prezenty o jakich marzy ; D
    E-mail t.awanturnica@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  119. Lubię jako: Ania F
    Obserwuję - Tak - jako manufakturakotekann
    Odpowiedź: To już nie byłby Mikołaj tylko Mikołaja tak jak Ministra, wszystko inne pozostałoby bez zmian, nadal rodzice odwalaliby cała czarną robotę (wymyślają prezent, kupują i ładnie pakują), a Mikołaja już tylko wręcza piękny prezent grzecznym dzieciom.
    E-mail: manufakturakotekann@gmial.com
    P.S Wrzuciłam baner konkursu na mojego bloga i na Facebooku manufakturakotekann
    Pozdrawiam i zapraszam
    www.manufakturakotekann.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  120. Lubię jako: Aneta G
    Obserwuję - Tak - jako Aneta Galińska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą jestem pewna że każda z nas dostałaby te prezenty o których od zawsze marzy.. nie musiałaby nawet mówić co to jest :) Kobieta Mikołaj wiedziała by doskonale czego potrzebujemy :)
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  121. O mailu zapomniałam :) bee14@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  122. Lubię jako: Monika Ś.
    Obserwuję - Tak - jako Monika Świerczyńska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj była kobietką, to pewnie nosiłaby seksowne czerwone szpileczki, kusą, czerwoną spódniczkę i pończoszki. A ile miałaby problemu żeby dobrać odpowiedni pasek i torebkę? Ho Ho Ho! Ale! Ale! Kto by za nią taszczył wór z prezentami, bo ona pewnie oprócz kuferka z kosmetykami nic więcej by nie nosiła ;) I moglibyśmy się nie doczekać na upragnione prezenty!
    E-mail: monika331@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  123. Lubię jako: Monika Ś.
    Obserwuję - Tak - jako Monika Świerczyńska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj była kobietką, to pewnie nosiłaby seksowne czerwone szpileczki, kusą, czerwoną spódniczkę i pończoszki. A ile miałaby problemu żeby dobrać odpowiedni pasek i torebkę? Ho Ho Ho! Ale! Ale! Kto by za nią taszczył wór z prezentami, bo ona pewnie oprócz kuferka z kosmetykami nic więcej by nie nosiła ;) I moglibyśmy się nie doczekać na upragnione prezenty!
    E-mail: monika331@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  124. zapraszam na nowy blog z rozdaniami.
    możesz dodać również swój konkurs ;)
    http://blogowekonkursy.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  125. Lubię jako: Agnieszka B.

    Obserwuję - Tak - jako bruneteczka01

    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to Gwiazdka trwałaby cały rok,prezenty dostawałybyśmy w każdym miesiącu aż zabrakło by nam miejsca na półkach w łazience i w szafie :D

    E-mail: bruneteczka@amorki.pl

    OdpowiedzUsuń
  126. Lubię jako: Agnieszka B.

    Obserwuję - Tak - jako bruneteczka01

    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to Gwiazdka trwałaby cały rok,co miesiąc dostawałybyśmy prezenty aż zabrakłoby miejsca na półkach w łazience i w szafie :)

    E-mail: bruneteczka@amorki.pl

    OdpowiedzUsuń
  127. Lubię jako: Aleksandra R.
    Obserwuję: Tak.. Aleksandra Rutana
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, każda z nas dostałaby to, czego pragnie, prezenty byłyby idealnie zapakowane i do każdego byłyby dołączone życzenia od świętej Mikołajki. Gdyby Mikołajka miała męża, na pewno nie byłby on zadowolony, ponieważ co roku czyściłaby doszczętnie ich portfel jak to większość kobiet ;)

    e-mail: ola2000r@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  128. Lubię jako:Karolina K.K.
    Obserwuję - Tak - jako Karolina Kotlarek
    Odpowiedź: Mikołaj jest kobietą! Tak jak Einstein i Kopernik :) Ten wielki brzuch i broda to tylko kamuflaż. Czy sądzicie, że facet byłby w stanie się wyrobić w jedną noc, by dostarczyć prezenty wszystkim ludziom na świecie? A tak poważnie ;) nie ważne, czy jest kobietą czy mężczyzną, najważniejsza jest ta magia, chęć obdarowywania i bycia dobrym, którą ze sobą niesie.
    E-mail: barakuda1982@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  129. Lubię jako: katarzyna s.
    Obserwuję - Tak Kasia s.
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, dostawałabym w końcu włąściwe prezenty, a nie: perfumy "takie pachnące, kwiatowe", szminkę taka "mniej więcej czerwoną", krem "taki do twarzy" i buty "moja mama miała takie same";)
    E-mail: senzasonno@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  130. Lubię jako: katarzyna s.
    Obserwuję - Tak Kasia s.
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, dostawałabym w końcu włąściwe prezenty, a nie: perfumy "takie pachnące, kwiatowe", szminkę taka "mniej więcej czerwoną", krem "taki do twarzy" i buty "moja mama miała takie same";)
    E-mail: senzasonno@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  131. Lubię jako: Milena M.
    Obserwuję - Tak Mil ciaa
    Odpowiedź: Gdyby mikołaj był kobietą na pewno prezenty byłyby świetne. Ubrania, kosmetyki, biżuteria <3
    Email: milix000@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  132. Lubie jako Paulina G.
    Obserwuje tak - Paulina Gajewska lub pa-gada
    Odpowiedz: gdyby mikolaj byl kobieta, to trafilby do cyrku, poniewaz kobieta z tak dluga i gesra broda bylaby wybrykiem natury ;) poza tym mezczyzni byliby o wiele grzeczniejsi bo czekaliby na pania mikolajowa;)

    OdpowiedzUsuń
  133. Lubię jako: Kamila O
    Obserwuję - Tak Kamilka
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to kobiety byłyby zadowolone z prezentów, a mężczyźni mieliby czym oczy nacieszyć :-)
    Email: kamila220492@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  134. Lubię jako: Kamila O
    Obserwuję - Tak Kamila Orzoł
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to kobity byłyby zadowolone z prezentów, a mężczyźni mieliby czym oczy nacieszyć :-)
    E-mail: kamila220492@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  135. Lubię jako; Magdalena G
    Obserwuję - Tak - jako Magdalena Górska
    Odpowiedź: to zrzucił by kilka kilogramów i byłby wyrachowany, zimny i liczący wkółko kasę
    E-mail:magdagor84@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  136. Lubię jako; Ewelina H
    Obserwuję-Ewelina Hojna
    Odpowiedź: Wszyscy byli by szczęśliwi bo jak wiadomo w wyborze każdego prezentu zawsze uczestniczy KOBIETA
    Email: ewka0782@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  137. Lubię jako: Kasia P
    Obserwuję - Tak- jako Kasia Pawłowska
    Odpowiedź: No cóż, z pewnością nie miałaby długiej brody ;-) Poza tym chodziłaby pewnie w butach na wysokim obcasie i co sezon zmieniałaby torbę. Myślę, że wielu panów w obliczu wizyty takiej Mikołajki z prezentem (lub bez), chętnie włączałaby się w przedświąteczne porządki;-)
    E-mail: zakrecona112@gmail.com
    lub
    kacha-99@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  138. Lubię jako: Magdalena C.
    Obserwuję - Tak - jako Madzia Cz
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to elfy zamiast pakować prezenty, oglądałyby się za tą laską, która nie dostarcza podarunków na czas, bo ciągle ślęczy przed lustrem i jest wiecznie spóźniona :)
    E-mail: czmadzia7@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  139. Lubię jako: Martyna P.
    Obserwuję - Tak - czarownica3
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, każda z nas otrzymałaby urodę jaką sobie wymarzyła ;) Wszystkie kobiety byłyby pozbawione kompleksów a mężczyźni byliby na każde nasze zawołanie.
    E-mail: czarownica3333@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  140. Lubię jako: Kasia B.
    Obserwuję - Tak- jako Katarzyna B
    Odpowiedź : Gdyby Mikołaj był kobietą to dzieci z pewnością byłyby mniej nerwowe - skończyłby się ich coroczny stres czy aby na pewno Mikołaj zmieści się w kominie :) A prezenty co tu dużo mówić : gustownie dobrane, pięknie zapakowane, a nawet jeśli roztrzepana Pani Mikołaj pomyli paczki to jej cudny uśmiech i opadający blond kosmyk zrekompensują wszelkie gafy :)
    E-mail: kasia2006222@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  141. Lubię jako: Bernadetta B.
    Obserwuję - Tak - jako bernadeta bomba
    Odpowiedź: Gdyby mikołaj był kobietą, to pewnie nie dostawałybyśmy wymarzonych prezentów, bo kobiety są zazdrosne i czasami mają egosityczną naturę. Pani Mikołaj lepsze prezenty zostawiłaby sobie, a nam pozostałym kobietom dawałaby zawsze nietrafione...
    E-mail:bernadetaaa@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  142. Lubię jako: Malware
    Obserwuję - Tak - jako Malware
    Odpowiedź: To by prezenty były gotowe już w lipcu ;)
    E-mail: mamelia777@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  143. Lubię jako: Wiktoria M.
    Obserwuję - Tak - jako wikipet201
    Odpowiedź: Jak by Mikołaj był kobietą to by była Mikołajka , ciekawe czy by była tak samo gruba i miała brodę jak Mikołaj.I by prezenty były dostarczone migusiem :)
    E-mail: blog.wiktori@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  144. Lubię jako: Patrycja Kurczak
    Obserwuję - Nie - bo nie wiem jak :(
    Odpowiedź: Gdyby mikołaj był kobietą, to na pewno nie wskakiwałby przez komin! Wszak rajstopy by się jej podarły!! :D
    E-mail: kurczak5000@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  145. Lubię jako:Gabriela G.
    Obserwuję: Nie
    Odpowiedź: jak by Mikołaj był kobietą to by nie miał brody(chyba, ie miałby pewnego narządu ;D, malował by się ;DD i brałby wszystkie prezenty dla siebie, szczególnie buty, ubrania, kosmetyki no i to chyba tyle ;))
    E-mail: gabii456@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  146. Lubię jako: Patrycja K.
    Obserwuję - Niestety nie wiem jak :(
    Odpowiedź: gdyby Mikołaj był kobietą...to na pewno nie przynosiłby prezentów przez komin! w końcu kobieta podarłaby sobie rajstopy!! :D
    E-mail: kurczak5000@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  147. Lubię jako: Imię i pierwsza litera nazwiska - Wioletta D.
    Obserwuję - Tak - jako: - Wioletta Dzięcioł
    Odpowiedź: No przecież Święty Mikołaj jest kobietą! Pewnie nie wiedziałaś, że... moja ukochana mama uprawia ten świąteczny zawód od wielu wielu lat i ma w tym już niezłe doświadczenie - kiedyś przychodziła do swoich dzieci, a teraz przychodzi do swoich wnuków! <3
    E-mail: fotofioola@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  148. Lubię jako: Wioletta D.
    Obserwuję: Tak, jako Wioletta Dzięcioł
    Odpowiedź: No przecież Święty Mikołaj jest kobietą! Pewnie nie wiedziałaś, że... moja ukochana mama uprawia ten świąteczny zawód od wielu wielu lat i ma w tym już niezłe doświadczenie - kiedyś przychodziła do swoich dzieci, a teraz do wnuków! :)
    e'mail: fotofioola@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  149. Lubię jako: Ada B.
    Obserwuję, Tak, jako Braggaxyz
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobieta miałby nienaganną figurę, nie miał brody, a włosy niekoniecznie byłyby siwe, nosił seksowny kombinezon, przynosił same trafione i wymarzone prezenty, upominki wręczane byłyby częściej niż raz w roku, sanie zamieniłyby się na samochód z krytym dachem (żeby makijaż i fryzura się nie popsuły), a wejście na pewno nie dobywało by się przez komin (przecież on jest taki brudny!) do prezentów przyczepiona byłaby pachnącą perfumami karteczka z pięknie napisanymi odręcznie życzeniami, a mikołajowy worek na prezenty zamieniłby się na ogromną torebkę - wymienianą, co sezon - w końcu Pani Mikołaj musi podążać za nadchodzącymi trendami ;)
    e-mail: braggaxyz@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  150. Lubię jako: Ewka B M
    Obserwuję - Tak - ewka ewka
    Odpowiedź: A ja powiem, że byłoby super! Kobieta przerodziłaby się w taką świąteczną supermankę i wszystkim samotnym i porzuconym paniom spełniałaby życzenia, a niegrzeczni faceci dostaliby porządną rózgę!
    E-mail:ewabi66@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  151. Lubię jako: Klaudia M.
    Obserwuję - Tak - L Pink
    Odpowiedź: Gdyby mikołaj był kobietą nie musiała bym sama kupować sobie prezentu, żeby dostać to co chcę hehe:) Jakoś mój mąż ma słabe wyczucie :):):)
    E-mail: lady.pink.outfit@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  152. Lubię jako: Jarek Ch

    Obserwuję - Tak - jako Anna Ch.

    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą prezenty zostawiałby na schodach bo nie zniósłby myśli, że pobrudziłyby się w kominie. :)

    E-mail: jarek_chal@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  153. Lubie jako;Anna F.
    Obserwuję - nie:( bo nie wiem jak to zrobić

    Odpowiedź:Gdyby Mikołaj był kobietą o pani Mikusiowa wysyłała by prezenty przez internet by mieć więcej czasu dla siebie:)
    E-mail;ania-f19@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  154. Lubię jako: Sabi S.
    Obserwuję - Tak - jako Sabii
    Odpowiedź: Przyjrzałaby się każdej kobiecie i zaopatrzyła ją we właściwą dla niej pielęgnację! Taka zdolna by była.
    E-mail: isthemagic@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  155. Lubię jako: Joanna B.
    Obserwuję - Tak - jako Joanna B.
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to święta stałyby pod ogromnym znakiem zapytania, gdyż przez zmienne nastroje (jak to baba) Mikołaj - kobieta nie mogłaby się zdecydować czy odwołać święta czy nie :-)
    E-mail: azdb@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  156. Lubię jako: Joanna J.
    Obserwuję - Tak - jako Joanna Jankowska
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był Mikołajową to z pewnością nie nosiłaby czapki - przecież zrujnowałaby jej włosy :) Nie mówiłaby "HO HO HO", bo po głębszym zastanowieniu stwierdziłaby, że to wiocha :D Poza tym, elfy nie miałyby czasu robić zabawek, bo wciąż musiałyby powtarzać "Nie, wcale nie wyglądasz grubo w tych czerwonych rajstopach!" :))
    E-mail: j010789@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  157. Lubię jako : Wiola S
    Obserwuję: TAK - Wiola Sieńko
    Odpowiedź: Gdyby mikołaj był kobietą - mielibyśmy nie tylko miłe, ale i ładne święta i wreszcie mogłabym to ja udawać "Panią mikołajową" - kamuflując się i robić prezent dla swojej małej chrześniaczki, nie musiałabym prosić o to co roku swoich kolegów ;P

    OdpowiedzUsuń
  158. Lubię jako: Patrycja J.
    Obserwuję - Tak - jako patkasweetp patkasweetp
    Odpowiedź: Gdyby mikołaj był kobietą na pewno zamiast wora miałaby wypchane po brzegi torebki, ubrałaby miniówkę pończoszki szpileczki bo wg niej na 1 miejscu liczy się wygląd a to że zmarznie to już drugorzędna sprawa. Podczas podróży wiatr rozwiałby jej perfekcyjną fryzurę a padający śnieg rozmazałby jej spektakularny makijaż nad którym się męczyła przy lustrze 4 godz- wiadomo że jako kobieta nie zjadłaby ciasteczek w domu dzieci czekających na prezent gdyż stwierdziłaby że zgrubnie i nie wejdzie na następny rok do nowszego i mniejszego kombinezonu a na spotkaniach w galeriach - dzieci zamiast ciągnięcia brody zajęły by się targaniem jej długich włosów.
    E-mail: patrycja-jedryczka@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  159. Lubię jako: Weronika Ś.
    Obserwuję - Tak - jako Wero Nika
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą pewnie spóźniłby się z roznoszeniem prezentów, bo przed wyjściem stwierdziłby, że nie ma się w co ubrać i długo się nad tym zastanawiał.
    E-mail: weraindisneyland@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  160. Lubie jako Anna Zalewska
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź : Gdyby Mikołaj był kobietą to by szalał z prezentami! :) Pani Mikołajowa na pewno chciałaby w te najpiękniejsze święta w roku wszystkich obdarować tym co najlepsze, najpiękniejsze i wymarzone. Jej uroda, dobroć i ciepło na pewno "roztopiło" by nawet najbardziej "zimne" i złe serce. Po prostu świat byłby piękniejszy!

    OdpowiedzUsuń
  161. Lubię jako: Monika A.
    Obserwuję - Tak - jako moniula
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to zmieściłby się wreszcie w każdym kominie, przez które często przychodzi do naszych domów. Wtedy każdy miałby swój wymarzony prezent i świat byłby bardziej optymistyczny i szczęśliwszy ;-)
    E-mail: monika_a_1985@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  162. Lubię jako: Joanna L Obserwuję - Tak - jako Joanna Lee
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to wtedy obowiązki kobiece typu sprzatanie i gotowanie świateczne przejeliby mężczyżni i wtedy nie byłoby tych świąt .
    E-mail: asiarymarczyk84@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  163. Lubię jako: Ala Bielat
    Obserwuję: tak jako Ala B
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to byłoby śmiesznie i idealnie, prezenty byłyby trafione w 100% i oczywiście Pani Mikołaj nie miałaby problemu z organizacją dostarczania i zmieszczenia się w kominie ! Jak to kobieta pewnie godzinami szykowałaby się do tak ważnej uroczystości, więc drobnych opóźnień można się spodziewać, chociaż wszyscy by jej wybaczyli po takich prezentach jakie kobieta potrafi dać :D
    E-mail: 55alusia55@amorki.pl

    OdpowiedzUsuń
  164. Lubię jako: Joanna P.
    Obserwuję - Tak, jako Joanna Pyzik
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą zamiast siwej brody, miałby czerwone usta i rumiane policzki. Podarowałby kobietom oprócz spełnienia kosmetycznych marzeń, brak cellulitu oraz rozstępów, zmarszczek mimicznych, a zagwarantowałby piękną figurę na wieki.
    E-mail: joannapyzik1608@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  165. Lubię jako: Naughty Girl
    Obserwuję - Tak - Naughty Girl
    Odpowiedź: Mikołajka używałaby czerwonej szminki i służyłaby dobrą radą.
    E-mail:naughtygirl0106@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  166. Lubię jako: Monika Z.
    Obserwuję - Tak - jako Monika Z.
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był Kobietą w grudniowych workach zamiast zabawek i słodyczy, dominowałaby bielizna i kosmetyki! Śmiem twierdzić, że tradycyjny strój Świętego zamieniony by chętnie został na Mikołajkę rodem z Obsessive, a zamiast reniferków do sań zaprzężeni zostaliby panowie, którym dziwnym trafem rózga przypadła w udziale! :)
    E-mail: monika4135@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  167. Lubię jako: One more dress
    Obserwuję - Tak - jako nika88
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą pewnie zamiast spodni nosiłby czerwoną spódniczkę, a prezenty rozdawał na lewo i prawo dla wszystkich grzecznych dzieci tak samo jak Pan Mikołaj. :)
    E-mail: one-more-dress@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  168. Lubię jako: Katarzyna Kate
    Obserwuję - Tak - jako Katarzyna Kate
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą to by jeździł nie saniami a karetą, by pomieścić tam swoje na zmianę ubrania i oczywiście prezenty do obdarowania!
    E-mail: panipieguska@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  169. Lubię jako: Joanna S.
    Obserwuję - Tak - jako Joanna Sobczak
    Odpowiedź: Gdyby Mikołaj był kobietą, to każde dziecko co roku otrzymałoby wspaniały prezent (o nikim by nie zapomniał, wszak kobiety mają lepszą pamięć), nawet te najbardziej niegrzeczne (my - kobiety, nie mamy przecież serca odmawiać).
    E-mail: joannasobczak89@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  170. Witam :)

    Lubię jako Magda S.

    Obserwuję jako kudlata

    Gdyby Mikołaj była kobietą, to słodycze w paczkach miałyby zero kalorii, tajemnicze mikstury odejmowałyby lat i dodawały uroku wszystkim obdarowanym osobom, świąteczne ciasta nie miałyby zakalców, bo zdążyłaby je w porę uratować, pary po Jej wizycie zakochiwałyby się w sobie jeszcze mocniej, a dzieciaki... byłyby grzeczne aż do obrzydzenia ;) Mikołajka po prostu byłaby Dobrą Wróżką każdych Świąt w każdym domu - właściwie każda z nas jest taką Mikołajką, prawda?!

    OdpowiedzUsuń
  171. Witam :)

    Lubię jako Magda S.

    Obserwuję jako kudlata

    Gdyby Mikołaj była kobietą, to słodycze w paczkach miałyby zero kalorii, tajemnicze mikstury odejmowałyby lat i dodawały uroku wszystkim obdarowanym osobom, świąteczne ciasta nie miałyby zakalców, bo zdążyłaby je w porę uratować, pary po Jej wizycie zakochiwałyby się w sobie jeszcze mocniej, a dzieciaki... byłyby grzeczne aż do obrzydzenia ;) Mikołajka po prostu byłaby Dobrą Wróżką każdych Świąt w każdym domu - właściwie każda z nas jest taką Mikołajką, prawda?!

    Pozdrawiam,

    79magda(maupa)wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  172. Lubię jako: Zofia Zocha
    Obserwuję - Tak - jako kwiatowa isaura
    Odpowiedź:

    Gdyby Mikołaj był kobietą, to by nie było litości dla niegrzecznych facetów, bo Pani Mikołajowa solidaryzowałaby się z wszystkimi złamanymi, kobiecymi sercami i niczym strażnik Teksasu karałaby rózgą wszystkich winnych drani.

    E-mail: zochazocha64@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  173. Lubię jako: Amelia JA
    Obserwuję - Tak - jako vesp007er (vesper lizbark)
    Odpowiedź:

    Uważam że Mikołaj święty kobietą jest
    i tylko w męskim stroju ukrywa się.
    Kobiecy instynkt z pewnością posiada,
    bo zawsze wie, co komu dać wypada.

    E-mail: vesp007er@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  174. Good article. I'm dealing with many of these issues as well..



    my site :: minuman berenergi

    OdpowiedzUsuń