Giveaway - Konkurs na powitanie jesieni - aż 9 nagród !!!

Mamy jesień - czas na konkurs


W związku z tym, że mamy jesień, niestety bardzo deszczową i szarą. Chcę Wam ją trochę umilić i tym samym zapraszam na konkurs, w którym będzie, aż 9 nagród


Najpierw słów kilka o nagrodach i sponsorach...

W konkursie można wygrać:

1. Zestaw kosmetyków do kąpieli - prezent  od ORYGINAL SORCE 


 2. Bransoletka i kolczyki - PISTIL



 3.Zestaw kosmetyków do włosów od PILOMAX


 4. Biżuteria - od MadCAT (na zdjęciu przykładowa biżuteria)


5. ZESTAW: wełniany szaliczek marki REPORTER, włoska, skórzana listonoszka i neonowa bransoletka - od L.A.M.A. Fashion



 6. Upominek - pasek i niespodzianka - od  Loompex.pl


7. Bransoletki  - od Happiness Bracelet




8. Torebka Shopper Bag - od Manzana 


9. Paczka niespodzianka - pełna różności - upominek ode mnie - dla jednej z osób, które spełnią dodatkowy warunek i zaobserwują mojego bloga...


Zasady konkursu:



2. Polub strony sponsorów:



Manzana 




3. Zostań publicznym obserwatorem bloga przez  Google TUTAJ, Google + TUTAJ, lub Bloglovin TUTAJ (aby mieć możliwość wygrania nagrody dodatkowej nr9 )

4. Odpowiedz na pytanie: Co najbardziej lubisz/nie lubisz w jesieni i dlaczego ? - odpowiedz 1 zdaniem 

6. Pod postem konkursowym zostaw komentarz:

            Lubię jako: Imię i pierwsza litera nazwiska
            Obserwuję - Tak - jako.......   / Nie
            Odpowiedź: 
            E-mail:


Informacje
- konkurs trwa na blogu www.marcelka-fashion.blogspot.com od 23.09.2013 do 30.09.2013.
- wyniki konkursu - zostaną ogłoszone w ciągu 3 dni od daty zakończenia konkursu na blogu www.marcelka-fashion.blogspot.com
- Z osób, które spełnioną wszystkie warunki wybiorę zwycięzców

KONKURS ZAKOŃCZONY !!!




Słowa kluczowe: giveaway blog, mój blog o modzie i nie tylko ,  blog lifestyl.owy,  konkurs na powitanie jesieni

O Maria S.-W.

Matka, żona, kobieta, która wciąż czegoś szuka i za czymś goni… Kocha wszystko co typowo kobiece – kosmetyki, ubrania, gadżety i inne bibeloty. Blog jest odzwierciedleniem tego co jej w duszy gra :) Zapraszam do obserwacji moich profili na Instagramie i Facebooku.

192 komentarze :

  1. Lubię jako: Iwona B
    Obserwuję - Tak - jako paradoxa raz
    Odpowiedź: W jesieni lubię to, że mogę nałożyć moja ulubioną parkę w kolorze khaki, buty workery z złotymi nitami i pomalować na mocny i ciemny kolor paznokcie oraz to, że jak na dworze jest szaro i smutno to mam wymówkę by nie wstawać z łózka...
    E-mail: iwonab53@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię jako: Paula Paulineczka
    Obserwuję - Tak - jako Paulina Chuda
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię to, że nie muszę codziennie depilować nóg:D hehe a tak na poważnie to uwielbiam jesień pod względem ubioru. Zakładam mój ulubiony płaszczyk, czarne zamszowe kozaczki i czuję się bardziej kobieca niż latem, kiedy mam odkryte całe ciało. :)
    E-mail: modelka.18@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię jako: Marta F.
    Obserwuję - Tak - jako Marta Folwarczyk
    Odpowiedź: W jesieni lubię to, że mogę dobrze bawić się z moimi przedszkolakami kasztanami i żołędziami, układamy obrazki z liści i cieszymy się z tego, że nosimy kolorowe kalosze :)
    E-mail: mfolwarczyk@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię jako: Marta F.
    Obserwuję - Tak - jako Marta Folwarczyk (marfoleczka)
    Odpowiedź: W jesieni lubię to, że wspólnie bawię się z moimi przedszkolakami kasztanami, żołędziami, układamy obrazki z liści i chodzimy na spacery w kolorowych kaloszach :)
    E-mail: mfolwarczyk@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię jako:Emi.W
    Obserwuję - Tak jako Emi. Włodarczyk
    Odpowiedź: Najbardziej lubię Jesień za piękne jej kolorowe liście spadających z drzew radośnie wirując. To właśnie wtedy malowniczymi parkowymi alejkami, zasypanymi przez kolorowe liście, wędrują przytuleni zakochani, wyznając sobie swoje najskrytsze myśli oraz uczucia. Jesienią wyciszam się, staje się bardziej skłonna do zadumy. Jesienią na wszystko jest czas. Często pada deszcz, więc w domowym zaciszu można usiąść i porozmawiać z bliskimi osobami. W tą porę roku wyciszam się i oszczędzam swoją energię na wiosnę, by potem jak kwiaty rozkwitnąć nagle i pokazać, że zasnęło się tylko na jakiś czas, tak jak one . Jesienią wiele ludzi siedzi planując wszystko, gdyż wtedy jest na to czas, i ciesząc się z bliskości rodziny oraz przyjaciół. Jesienią nie tylko ludzie i rośliny się zmieniają . Zmienia się wszystko wokół mnie. Powietrze gęstnieje. Wszystko wokół mnie wiruje i sprawia wrażenie, że świat jest na wyciągnięcie naszej dłoni. Nie doznaje tego uczucia ani wiosną, ani latem, ani nawet zimą. Uczucie to jest niepowtarzalne. Tylko jesień ma w sobie coś magicznego. Uważam że Jesień jest bardzo cudowną i tajemniczą porą roku. Jest bardzo piękna i wszyscy powinni to dostrzec i szanować. Uważam, że tylko jesienią tak naprawdę przeżywamy miłość, gdyż to wtedy mamy czas na skupienie i zadumę. To właśnie dzięki jesieni mamy tak wiele wspaniałych wspomnień.
    E-mail:emiwlodarczyk@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jedno zdanie dziewczyny, czytajcie :)

      Usuń
    2. dokładnie, jeszcze dwa dopuszczę, ale niestety nie wypracowania :(

      Usuń
  8. Lubię jako: Aneta G
    Obserwuję - Tak - Aneta Galińska
    Odpowiedź: W jesieni lubię najbardziej kolory, wszelkie odcienie brązu, złota.. coś pięknego, lubię również kreatywne zabawy które wymyślam wtedy z moimi 2 córkami i oczywiście te długie szare wieczory przy których wtulam się w ramiona męża i chce aby trwało to jak najdłużej :D
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię jako: Roksana M.
    Obserwuję - Tak - jako Roksia
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię to, że jest tak bajecznie kolorowo, można robić ludziki z kasztanów i chodzić na sesje zdjęciowe z przyjaciółką do parku, w którym jesienią jest bardzo klimatycznie. :)
    E-mail: roksi426@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  10. Lubię jako: Magda S.
    Obserwuję - Tak - jako madziulaczek1991
    Odpowiedź: Jesień lubię za przytulne ciepłe wieczory z herbatką w dłoni, świeczką zapachową i ciepłym kocykiem.
    E-mail:madziulaczek1991@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię jako: Magda S.
    Obserwuję - Tak - jako madziulaczek1991
    Odpowiedź: Jesień lubię za przytulne wieczory z herbatką w ręce, swieczka zapachową i ciepłym kocykiem:)
    E-mail:madziulaczek1991@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubie jako-Karolina K
    Obserwuje-nie
    Odpowiedz-Szczerze powiem ,ze nie przepadam za jesiennia poniewaz jest pochmurnie,deszczowo,zimno jedyne co fajne w niej to,ze z drzew spadaja kolorowe liscie :)
    E-mail-karolcia100@autograf.pl

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię jako: Karolina K.
    Obserwuję - Tak - jako mugi-chan
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię niesamowite kolory liści, dzięki czemu mogę czerpać inspirację przy malowaniu, rysowaniu czy jakiejś innej formie tworzenia.
    E-mail: mugikaro@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  14. Lubię jako: Asia K.
    Obserwuję - Tak - jako Whatka
    Odpowiedź: W jesieni lubię to, że jest dużo kolorów, nie tylko na dworze, ale i w szafie.
    E-mail:asia.kornak@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  15. Lubię jako: Agnieszka K
    Obserwuję - Tak - jako Agnieszka Kijanka
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej uwielbiam spacery po parku wśród kolorowych liści. Uwielbiam ten widok a najbardziej jesienne kolory. Idealna pora na romantyczne spacery z ukochanym mężem z kochaną córcią oraz nowym domownikiem- Beniem (piesek)
    E-mail: agnieszka_kijanka@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  16. Lubię jako: Manufakturakotekann
    Obserwuję - Tak - jako Manufakturakotekann
    Odpowiedź: W jesienią lubię zakładać kolorowe szale i chodzić na spacery ciesząc się rześkim powietrzem, ostatnimi ciepłymi promykami słoneczka i całą złoto-rudą kolorowością otaczającej nas przyrody.
    E-mail:manufakturakotekann@gmail.com
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  17. Lubię jako: Żaneta Bielecka
    Obserwuję - Tak - jako imponderabilia
    Odpowiedź: Lubię to, że mam świadomość, że jak bardzo zła jest to i tak się skończy, a potem już z górki do lata :D
    E-mail: zanka88@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  18. Lubię jako: Marlena C.
    Obserwuje: Nie
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię to, że wtedy zaczynam doceniać herbatę przyniesioną przez ukochanego, ciepły kocyk który zawsze czeka na mnie w domu mimo że zawsze muszę o niego rywalizować z moim kotem, nostalgia po wakacjach, która motywuje mnie do działania, rozwijania się.
    e-mail:marlena11001@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Lubię jako Dorota M.
    Obserwuję - Tak - jako Dorota Magdziarz
    Odpowiedż : Lubię jesień za jej kolorystykę- pomarańcze żółcie brązy zielenie i za ostatnie przebłyski słońca :) Można wtedy pobiegać po parku z psem :) A nie lubię jesieni gdy pada i wieje ale wtedy siadam przed kompem zapalam sobie jakąś pachnącą świeczkę i biorę udział w konkursach ;)
    Email : dmagdziarz74@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  20. Lubię jako: Ewa D.
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni. Jest pochmurno i deszczowo, a ja kocham słońce. Dodatkowo jeżdżę motocyklem, a jesień to dla mnie oznaka najbardziej przykrej rzeczy w roku - nadchodzącego końca sezonu motocyklowego.
    E-mail: edrela@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  21. Lubię jako Kazimiera W.
    Obserwuję - tak jako Ka Wo
    Kocham jesień oczywiście gdyż ma kolorowe liście, gdy stąpam po nich szeleszczą i tym szumem duszę pieszczą :)
    E mail: kazia.wodnik@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  22. Lubię jako: Karolina R
    Obserwuję - Tak - jako robaszekk
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię... kontrasty, na każdym kroku! Nie ma nic piękniejszego niż piękne, żywe kolory, dostrzegane przez nas na tle szaroburego dnia, spontanicznie założone przez osobę przechodzącą obok nas na ulicy osobę. Nie ważne, czy sami jesteśmy ubrani kolorowo, czy nie - grunt że idąc gdzieś i widząc taką energetyczną dawkę zapominamy o jesieni i mamy dowód na to że nie wszyscy traktują ją jako 'byle przetrwać, byle jak, byle to znieść...'.
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  23. Lubię jako: Agnieszka I.
    Obserwuję - Tak - jako agnieszkazg
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię grzybobranie - ponieważ jest to jeden z nielicznych momentów, które mogę spędzić wspólnie z rodziną.
    E-mail: agoooooosia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  24. Lubię jako: Ewelina W.
    Obserwuję - Tak - Ewelina Wróbel
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię przepiękne, ogniste kolory opadających liści, które cudownie, jak klejnoty wręcz lśnią w świetle słonecznym, i które niesamowicie wyglądają tańcząc na wietrze :)
    E-mail: ewelina.wrobel.zp@gmail.com
    mam też na G+ i Bloglovin jako Ewelina Wróbel

    OdpowiedzUsuń
  25. Lubię jako Magda G
    Obserwuję jako Marla
    Odp: Lubię jesień głównie za to, że jest dla mnie sentymentalna, przynosi wspomnienia i ma aurę ciepłego, czerwonego słońca ;) Idealna na spędzanie czasu z mężczyzną, pod warunkiem, że jest to ta Polska złota jesień.
    glowacka.m@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  26. Lubię jako: Ewa D.
    Obserwuję : Nie
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni! Nie lubię złotych liści i zbierania kasztanów. Lubiłam to będąc dzieckiem. Lubiłam, bo jesień zwiastowała nadchodzące święta Bożego Narodzenia. Nie lubię kiedy jest chłodno, pochmurno i deszczowo. Nie lubię tych miesięcy kiedy wychodząc z domu muszę założyć więcej rzeczy niż tylko buty. A najbardziej nie lubię jesieni dlatego że niesie ona za sobą najbardziej przykrą rzecz roku - koniec sezonu motocyklowego. A ja lubię mój motocykl i lubię nim jeździc i serce mnie boli kiedy muszę odstawic go w garażu przez brzydką jesień i jeszcze brzydszą zimę..
    E-mail: edrela@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pani zgłosiła się już wczesniej

      Usuń
    2. faktycznie.....
      będę to wszystko weryfikowała podczas wybierania zwycięzców :)

      Usuń
    3. zresztą - komentarze publikuję z opóźnieniem - może to też wynikać z tego, że ktoś myślałam, że jego komentarz się nie zapisał...

      Usuń
  27. Lubię jako Magda G.
    Obserwuję jako marla
    Odp: Lubię jesień głównie za to, że jej aura jest dla mnie sentymentalna, przywodzi wspomnienia i o tej porze roku jest najpiękniejsze, ciepłe i czerwone słońce. Cały ten klimat jest najlepszy na spędzanie czasu z mężczyzną, pod warunkiem, że jest to ta Polska złota jesień - tylko tą wersję akceptuję :)
    glowacka.m@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  28. Lubię jako: Aleksandra W.
    Obserwuję - Tak - jako Aleksandra Wróbel
    Odpowiedź: uwielbiam to morze barw jakie pojawia się na drzewach, kiedy liście zmieniają kolor, nie znoszę natomiast deszczu :/
    E-mail: wrobel.aleksandra1990@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  29. Lubię jako: Pati K.
    Obserwuję - Tak - jako...Patrycja Kordalska
    Odpowiedź: Jesieni nie lubię, bo to depresyjna pora roku, ale pocieszam się tym że niedługo po niej będzie zima i moje ukochane święta :O
    E-mail:patiska191@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  30. Lubię jako: Mona T.
    Obserwuję : Monana T.
    Odpowiedź: Jesień kojarzy się ze szkołą, z ciekawymi pomysłami na makijaż przez kolory liści. Dzięki tej porze roku ma urodziny mój idol [Tom Felton]. Nie lubię, jednak deszczu i tego uczucia zmiany pogody w organizmie. To frustrujące, gorzej niż w ciąży. Kolejna zmiana kosmetyków, prawie każdych. Inna pielęgnacja ciała, bo potrzeba więcej witamin. Inny peeling, bo skóra wtedy potrzebuję czegoś innego. Kolory lakierów. Ciuchy, czy nawet make-up. Wszystko jest takie ciemne. Wszędzie widzę czekoladę. Brak słońca. :( Pogrzeb mojego dziadka.
    Email: monika.mona.a.tomaszewska@gmail.com
    Jestem 999 obserwatorem.
    Właściwie czuć już święta.

    OdpowiedzUsuń
  31. Lubię jako: Patrycja B.
    Obserwuję - Tak - Patrycja Bęgowska
    Odpowiedź: Uwielbiam chodzić z synusiem po kolorowych liściach i zbierać je, wtedy to mogę ujrzeć jego najszczerszy i najpiękniejszy uśmiech na świecie.
    E-mail: patrycja1991_91@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  32. Lubię jako: Natalia.W
    Obserwuję - Tak - jako.natalia.w
    Odpowiedź: Najbardziej lubie w jesieni ciepełko gdy przytulam się do Niego,w kolorowym swetrze wełnianych skarpetach ,gdy za oknem pada deszcz,a w powietrzu czuć zapach korzennych przypraw i nutkę suszonych grzybów.
    E-mail:kallet@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  33. Lubię jako: Ada B.
    Obserwuję jako: Google - Braggaxyz ; Google + - Ada B. , bloglovin - Ada B.
    E-mail: braggaxyz@gmail.com
    Odpowiedź: Co lubię jesieni? :) Cytując Myslovitz - "Lubię wieczory gdy mogę się schować i jakoś tak nienaturalnie, trochę przesadnie, pobyć przez chwilę sam" - szary, zimny, deszczowy wieczór, a mi do szczęścia wystarczy dobra książka lub film, gruby koc i ciepła herbata/kakaom ogę pobyć chwilę sama ze sobą, delektując się ciszą.

    OdpowiedzUsuń
  34. Lubię jako: Monika Kąpińska
    Obserwuję - Tak - jako Monika Kąpińska
    Odpowiedź: W jesieni lubię najbardziej te złote liście na drzewach, plamy wody na drogach, spływające po nosie krople deszczu podczas niedzielnego spaceru i radość mojego dziecka na widok spadających liści.
    E- mail: mooonia90@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  35. Lubię jako: Marta Z.
    Obserwuję - Tak - jako Marta Zabiełło
    Odpowiedź: w jesieni najbardziej lubię spadające liście , które tworzą przepiękny obraz , romantyczny :) natomiast nie lubię bardzo chłodnych i deszczowych dni ponieważ strasznie nie lubię marznąć :) chociaż jest tego jeden plus :) zawsze można się ogrzać w ramionach ukochanego <3 pozdrawiam :)
    E-mail: waybackintolovex33@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  36. Lubię jako Milena Katarzyna Szałek,
    Obserwuję jako Milena Szałek,
    Odpowiedź : Uwielbiam w jesieni kolorystykę - żółty, pomarańcz, miedź- te żywe tonacje pomagają oswoić się z coraz krótszym dniem oraz w łagodny sposób przejść z ciepłego lata do zimnej zimy.
    E-mail: wesola_xx@buziaczek.pl

    OdpowiedzUsuń
  37. Lubię jako: Monika K
    Obserwuję: tak- jako Monika Kuncewicz
    Odpowiedź: Jesień najbardziej lubię za zapach suszonych grzybów, jabłek, gruszek i innych plonów, za szelest różnokolorowych liści pod stopami na długich wieczornych spacerach z ukochanym w miłosnym uścisku aby nie zmarznąć, a jak na dworze brzydko i pada to zawsze dobrym przyjacielem jest wtedy ciepła herbata/czekolada i wspaniała książka.
    E-mail: monika.kuncewicz90@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  38. Lubię jako: Magdalena J
    Obserwuję - Tak - jako Magdalena Jezierska a na bloglovin jako madzia
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię piękny krajobraz jaki rodzi się o tej porze roku :)
    E-mail: madzia3991@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  39. Lubię jako: Gosia Majer
    Obserwuję: Tak - Jako Gosia Majer
    Odpowiedź: W jesieni uwielbiam kolory ziemi, ale nie przepadam za pluchą i smutnymi minami ludzi, którzy cierpią w deszczu.
    E-mail: malgosia-majer@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  40. Lubię jako: Monika Świerczyńska
    Obserwuję - Tak - jako Monika Świerczyńska
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię to, że zawsze będzie mi się kojarzyła z najpiękniejszym co mogło mnie spotkać w życiu, z ostatnimi chwilami mojej ciąży, gdyż 11 listopada ubiegłego roku urodził się mój synek Mateuszek i to wydarzenie sprawiło, ze stałam się najszczęśliwszą osobą na świecie :) po prostu :)
    E-mail: monika331@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  41. Lubię jako: Monika K
    Obserwuję: Tak - jako Monika Kuncewicz
    Odpowiedź: Jesień najbardziej lubię za zapach suszonych grzybów, jabłek, gruszek i innych plonów, za szelest różnokolorowych liści pod stopami na długich wieczornych spacerach z ukochanym w miłosnym uścisku aby nie zmarznąć, za to że jak na dworze pada i jest zimno to można się zaprzyjaźnić z kocykiem, kubkiem herbaty i dobrą książką.
    E-mail: monika.kuncewicz90@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  42. Lubię jako: Gosia Majer
    Obserwuję: Tak - jako Gosia Majer
    Odpowiedź: Jesien lubię za piękne kolory ziemi, leśne spacery, ale nie przepadam za pluchą, deszczem i smutnymi ludźmi.
    E-mail: malgosia-majer@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  43. Lubię jako: Magda J
    Obserwuję - Tak - jako....... Magda Jot
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię to, że mogę wyciągnąć zapomniany płaszcz, ubrać botki, założyć dwa swetry, rozpalić w kominku, zaparzyć herbatę, usiąść z książką w ręku i trwać. ;)
    Pozdrawiam;)
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  44. przepraszam. e-mail: jabolowa08@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  45. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  46. Lubię jako: Syntia K
    Obserwuję - Tak - jako Santii
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni, ponieważ nigdy nie mogę dobrać odpowiednich butów, wobec czego moje stopy są zmarznięte i przemoczone.
    E-mail: malgoska17@buziaczek.pl

    OdpowiedzUsuń
  47. Lubię jako: Syntia K
    Obserwuję - Tak - jako Santii
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni, ponieważ nigdy nie potrafię dobrać odpowiednich butów, wobec czego moje nogi są zmarznięte i przemoczone :(
    E-mail: malgoska17@buziaczek.pl

    OdpowiedzUsuń
  48. Lubię jako: Fioletowa Kokarda
    Obserwuję - Tak FioletowaKokarda
    Odpowiedź: W jesieni lubię liście we wszystkich kolorach i ich szelest pod nogami. Oraz to że właśnie w trakcie tej pory roku mam urodziny ;)
    E-mail: fioletowakokarda@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  49. Lubię jako: Karolina S.
    Obserwuję - Tak - karoliczek!
    Odpowiedź: Nie lubie jesieni BO niegdy nie wiem jak sie ubrać --> widzę różnych ludzi , jedni w żakietach, inny w kurtkach a niektorzy w sandałkach czy japonkach .... i strasznie nie lubie tego deszczu , zawsze trafiam złym obuwiem i mam przemoczone stopy i potem choruje ..: I tęsknie za latem i wspomnienia trzymają mnie przy wakacjach a zanim zapomnę nie wiedząc kiedy pojawia się zima :D i trzeba brać dluuugie cieplutkie prysznice bo jest zimno a jeszcze nie grzeją:D pozdr
    E-mail: staszkiewicz.k@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  50. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubię jako: Żaneta H.
      Obserwuję jako: Żaneta Destation
      Odpowiedź : Jesień kojarzy mi się z cudownymi kolorami, niesamowicie miłymi spacerami po parku( inne pory roku nie są już tak magiczne), z kasztanami, kolorowymi liśćmi , jarzębiną, żołędziami, lasem . Tworzeniem wspaniałych rzeczy z znalezionych rzeczy z moim synkiem. Wypadami ze znajomymi do klimatycznego pubu na herbatę czy grzane piwo w chłodne wieczory. I jak najbardziej z deszczem przeplatanym słońcem i oczywiście parasolką i kaloszami :) Jesień lubię za wszystkie te chwile które wyżej wymieniłam, za jej klimat, melancholie przeplataną romantyzmem. Dla mnie właśnie jesień jest okresem przemyśleń tych głębszych jak i codziennych.
      E-mail: destation@wp.pl
      Powód usuniętego postu: zapomniałam podać e-mail :)

      Usuń
  51. Lubię jako: Żaneta H.
    Obserwuję jako: Żaneta Destation
    Odpowiedź : Jesień kojarzy mi się z cudownymi kolorami, niesamowicie miłymi spacerami po parku( inne pory roku nie są już tak magiczne), z kasztanami, kolorowymi liśćmi , jarzębiną, żołędziami, lasem . Tworzeniem wspaniałych rzeczy z znalezionych rzeczy z moim synkiem. Wypadami ze znajomymi do klimatycznego pubu na herbatę czy grzane piwo w chłodne wieczory. I jak najbardziej z deszczem przeplatanym słońcem i oczywiście parasolką i kaloszami :) Jesień lubię za wszystkie te chwile które wyżej wymieniłam, za jej klimat, melancholie przeplataną romantyzmem. Dla mnie właśnie jesień jest okresem przemyśleń tych głębszych jak i codziennych.
    E-mail: destation@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  52. Lubię jako: Anna L
    Obserwuję - Tak - jako Anna Lukas
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni nie lubię deszczu, przez którego zawsze się przeziębię i paskudie się czuję... :(
    E-mail: ania.stask@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  53. Lubię jako Karolina K.K.
    Obserwuję - Tak - jako Karolina Kotlarek
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni za chłód, za deszcz, za szarość, za nostalgię, lecz w tej jesiennej szarości jest jedna mała iskierka, moja córeczka, mój mały cud wrześniowy i nawet deszcz nie jest taki straszny, a gdy jest zimno ogrzeje mnie uśmiech mojego dziecka.
    E-mail: barakuda1982@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  54. Lubię jako: Karolina W.
    Obserwuję - Tak - jako Karolina Wiatrowska
    Odpowiedź:
    Za co lubię jesień? Przede wszystkim za to, że jest! Bo gdyby nie ona, może nigdy nie spotkałabym mężczyzny swojego życia. Ilekroć z kimś rozmawiam, każdy narzeka na jesień, na słotę, zimne wieczory. I wtedy uśmiecham się do siebie, myśląc: 'dobrze, że nie jestem każdym.' Jesień uwielbiam za piękne wspomnienia. Patrząc wstecz widzę, jak wiele mi dała. Myślę, że ta pora roku najbardziej zniechęca nas do biegania po podwórzu i pamiętam, że będąc dzieckiem, patrząc na pogodę za oknem i wiedząc, że nie pora na zabawy z koleżankami wyciągałam książkę jedną, drugą, trzecią, dziesiątą...Pochłaniałam je niczym ulubione ciasto i miałam wrażenie, że ciągle mi mało. Nie chciałam lalek, gier, NIC. Kiedy na dworze jesienią liście nabierały pięknych barw wychodziłam do altanki i również czytałam. Do tej pory mi to zostało. Jestem przekonana, że wiele jesiennych wieczorów spędzę na parapecie z kubkiem gorącego kakao , zatopiona w lekturze i słuchająca raz po raz deszczu stukającego o szybę. Lubię jesień także za to, że nauczyła mnie cierpliwości, spokoju. Dzięki niej mam wiele czasu do refleksji. Jestem strasznie sentymentalna, nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że jesień wyzwala we mnie coś niezwykłego, coś czego sama nie rozumiem, ale dzięki temu wiem, że zawsze czekam na nią z utęsknieniem i zawsze odczuwam smutek, kiedy się kończy. A może to żal?
    Jest jednak także coś, przez co jesień nie wydaje się być taka idealna. Nie wiem czy to wina jesieni, czy też ludzi. Myślę, że łatwo zauważyć, że ludzie są oziębli, jakby smutniejsi. narzekają i są ciągle niezadowoleni. Oczywiście bywają dni, kiedy niczym się od nich nie różnię, jestem tylko człowiekiem. Ale powinniśmy cieszyć się z każdego dnia. Powinniśmy wyjść na spacer i zacząć podziwiać, to co nas otacza. Jesień jest taka piękna.. kasztany, spadające liście, piękny krajobraz. Dlaczego mówimy, że kochamy deszcz, a wyciągamy parasol, gdy zaczyna padać? ... Ja nie wyciągam.. bo kocham deszcz naprawdę ;)
    e-mail: karolina-wiatrowska@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  55. Lubię jako: Karolina W.
    Obserwuję - Tak - Karolina Wiatrowska
    Odpowiedź:
    Lubię jesień bo dzięki niej jestem lepszym człowiekiem, jestem wrażliwsza, cierpliwa, i przede wszystkim, na przekór innym nie wyciągam parasola, gdy zaczyna padać, ponieważ kocham deszcz i jesień, dzięki której mam go tak często! ;)

    Ps. Moja poprzednia odpowiedź była dużo dłuższa, niestety nie zauważyłam, że należało odpowiedzieć jednym zdaniem, a nie chciałabym być na starcie zdyskwalifikowana, więc przesyłam odpowiedź jednozdaniową. Pozdrawiam ;)
    E-mail: karolina-wiatrowska@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  56. Lubię jako: Magdalena W.
    Obserwuję - Tak - jako.ma23dziara1
    Odpowiedź: jesienią lubię cudownie ciepłe kolory liści, które rozgrzeją nawet największych zmarzluchów :)
    E-mail:ma23dziara1@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  57. Lubię jako: Bernadetta B.
    Obserwuję - Tak - jako bernadeta bomba
    Odpowiedź: W jesieni lubię to, że bywa ona bajecznie kolorowa, bogata w spadające, wirujące na wietrze kolorowe liście, rozdaje nam swoje skarby:soczyste jabłka, gruszki, pyszne śliwki i zdrowe orzechy.
    E-mail: bernadetaaa@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  58. Lubię jako: Kwiatkowska Anika
    Obserwuję - Tak - Aniczkowo bloguje
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię to, że bezkarnie mogę rozrzucać wkoło siebie liście i zachowywać się jak małe dziecko, uwielbiam powiew jesiennego wiatru i spadające z drzew liście, które obserwujemy z TŻ gdy udajemy się na długie spacery i podziwiamy nabierające rudości otoczenie.
    E-mail: aniczkaanisia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  59. Lubię jako: Sylvia B.
    Obserwuję - Tak - jako sylviaaa100
    Odpowiedź: W jesieni lubię orzeźwiający i relaksujący zapach lasów i grzybów, muzykę szumiących i spadających liści a także baśniowy pejzaż złotych lasów.
    E-mail: sylviaaa100@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  60. Lubię jako: Magdalena M
    Obserwuję - Tak - jako magdalena maćkowska
    Odpowiedź: Za kolory, za grzyby, orzechy, jesienne owoce, za poranną mgłę, jesienne ciepłe deszcze
    E-mail: magie1982@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  61. Lubię jako: Daria J
    Obserwuję - Tak - jako Daria Janicka
    Odpowiedź: Lubię siedzieć w paputkach pod kocykiem, z kubeczkiem cieplutkiej herbatki, przed cichą telewizją lub laptopem i słuchać deszczu w ciszy który uderza o parapet bo wtedy daje mi to wyciszenie, odprężenie, relaks i myśl o tym, że na dworze jest zimno i pada a ja siedzę w ciepełku...
    E-mail: daria1615@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  62. Lubię jako: Daria J
    Obserwuję - Tak - jako Daria Janicka
    Odpowiedź: Lubię jesień za to, gdy pada a ja siedzę w paputkach pod kocykiem, z kubeczkiem cieplutkiej herbatki i przed cichym telewizorem lub laptopem i słuchać w ciszy deszcz, który uderza o parapet, wtedy się wyciszam, odprężam i relaksuję z myślą, że na dworze jest tak zimno a ja siedzę w ciepełku...
    E-mail: daria1615@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  63. Lubię jako: Ewelina Wojciech G
    Obserwuję: tak jako Ewelina Gadomska
    Odpowiedź: Lubię jesień za kolorowe szeleszczące liście pod stopami podczas słonecznego spaceru.
    E-mail: tatrisza@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  64. Lubię jako: Anna N
    Obserwuję - Tak - jako Anna Niezgódka
    Odpowiedź: Lubię za kolory! Niesamowita paleta barw,szelest spadających liści,długie leśne spacery,po prostu ma w sobie TO COŚ!
    E-mail: aniawlkp86@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  65. Lubię jako:Beata K
    Obserwuję - Tak - jako fantaghiro
    Odpowiedź: Najbardziej lubię jesień za spadające,kolorowe liście,a grzyby,które uwielbiam zbierać:)
    E-mail:fantaghiro@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  66. Lubię jako: Magdalena D.
    Obserwuję - Tak MangoMania
    Odpowiedź: W jesieni bardzo lubię kolorowe liście, nawet szare myszki wtedy są bardzo kolorowe:)
    e-mail: mangomania78@gmail.com
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  67. Lubię jako Paulina Cz
    Obserwuję-tak- jako fimejl Paulina
    Odpowiedź: Jesień budzi we mnie skrajne emocje, czuję do niej niechęć, ponieważ jestem zmarzluchem i nie lubię deszczu, ale z drugiej strony w końcu, po letnich, upalnych nocach, mogę całą noc przespać wtulona do swojego mężczyzny. :)
    E-mail: paulina.czogala@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  68. Lubię jako Paulina Cz
    Obserwuję-tak- jako fimejl Paulina
    Odpowiedź: Jesień budzi we mnie skrajne emocje, czuję do niej niechęć, ponieważ jestem zmarzluchem i nie lubię deszczu, ale z drugiej strony w końcu, po letnich, upalnych nocach, mogę całą noc przespać wtulona do swojego mężczyzny. :)
    E-mail: paulina.czogala@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  69. Lubię jako: Monika Ż.
    Obserwuję - Tak - jako Monika Żet
    Odpowiedź: zapach liści pomieszanych z zapachem wiatru.
    E-mail:mmz@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  70. Lubię jako: Monika Ż.
    Obserwuję - Tak - Monika Żet.
    Odpowiedź: zapach liści pomieszanych z zapachem wiatru.
    E-mail:mmz@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  71. Lubię jako: Olga W.
    Obserwuję - Tak - Olga Ada
    Odpowiedź:Lubię, gdy podczas jesiennych, popołudni ja siędzę w domu, pijąc kakao i oglądając filmy, a za oknem strugi deszczu ♥
    E-mail: olga1999@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  72. Lubię jako: Monika P.
    Obserwuję - Tak - jako Monika Pawska
    Odpowiedź: Najbardziej podczas jesieni lubię wieczorne spacery, kiedy mogę się przytulać do mojego narzeczonego pod pretekstem "zzzimno mi" ^__^ za to nie lubię podczas jesiennych dni jak liście spadają mi na głowę, ponieważ idąc ulicą ludzie się dziwnie na mnie patrzą. :p
    E-mail: kujaku.chan91@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  73. Lubię jako: Imię i pierwsza litera nazwiska
    Lubię jako : Agnieszka Nowak
    Obserwuję - tak Agnieszka Nowak
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię pić kakao przy kominku, fotografować spadające o pięknych kształtach i kolorach liście, bardzo lubię oglądać ludzi którzy cieszą się z każdego spędzonego dnia przy swojej połówce, uwielbiam również oglądać romantyczne filmy, oraz każdą wolną chwilę spędzać w fantastycznym gronie moich przyjaciół. ;)
    E-mail: gusians95@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  74. Lubię jako: Milena P.
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: w jesieni najbardziej lubie przesiadywac przy kominku z kubkiem goracej zielonej herbaty , a jasien najbardziej lubie za piekny krajobraz w parkach i skwerach :)
    E-mail:

    OdpowiedzUsuń
  75. Lubię jako: Paulina K.
    Obserwuję - Tak jako Paulina Kuczyńska
    Odpowiedz: W jesieni najbardziej lubię kolorowe, spadające z drzew liście :).
    E-mail: paulinakkk111@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  76. lubię jako: asia rutkowska
    obserwuję jako asia rut
    Odp: Lubię jesień za ferię złoto czerwonych barw, w których uwielbiam chodzić, turlać się z dzieckiem, i stać się na moment podczas tych zabaw dzieckiem.

    OdpowiedzUsuń
  77. Lubię jako: Lidia S.
    Obserwuję - Tak - jako Retromoderna
    Odpowiedz: Jesienią lubię patrzeć przez okno na kolorowe, tańczące na wietrze liście, z kubkiem ciepłej kawy w dłoniach. :)
    E-mail: retromoderna@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  78. Lubię jako :Joanna N
    Obserwuje Tak, jako Joanna N
    Odpowiedź: Kolorowe, barwne liście spadające z drzew, skakanie po kałużach śpiewając " Ciągle pada", romantyczne spacery w parku- za to lubię jesień! ;-)
    E-maila: reska6@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  79. Lubię jako: Amelia JA
    Obserwuję - Tak - google: vesp007er (vesper lizbark), google+: vesper lizbark (vesp007er), bloglovin: AmeliaJA
    Odpowiedź:

    Za wrześniowy pierwszy dzwonek,
    Bo wtedy nowych znajomości początek.

    E-mail: vesp007er@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  80. Lubię jako: Monika B
    Obserwuję - Tak - jako Serenitka B
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię spacery bo w parkach nie ma za dużo ludzi i mogę wtedy w ciszy i spokoju rozkoszować się pięknymi krajobrazami,szelestem liści pod nogami i wiatrem we włosach :)
    E-mail: akasha162@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  81. Lubię jako: Aneta O.
    Obserwuję - Tak - jako Aneta Okruszko
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię jej niesamowity czas, wprowadzający mnie w stan zadumania i wspomnień.
    E-mail: milewskaaneta@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  82. Lubię jako: Imię i pierwsza litera nazwiska: Jolanta H.
    Obserwuję - Tak - jako zaplatane siostry
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię to, że koty moich znajomych zaczynają przesiadywać w domach częściej przez co są coraz grubsze, a lubię grube koty :D
    E-mail: zaplatane.siostry@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  83. Lubię jako: Magdalena Z.
    Obserwuję - Tak - jako magi18
    Odpowiedź: To, że szybciej jest ciemno, ponieważ dzięki temu więcej czytam.
    E-mail: magda-17_17@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  84. Lubię jako: Wioletta D.
    Obserwuję - Tak - jako Wioletta Dzięcioł
    Odpowiedź: Hm, w sumie to ja nie lubię jesieni... choć, może i troszkę lubię :) bo na jesień mam imieniny, a to zawsze jest miła odskocznia, bo na jesień moja mama ma urodziny i imieniny - a ja uwielbiam sprawiać Jej radość małymi upominkami, bo jesienią można udać się do lasu na grzyby, a przy okazji posłuchać stukotu w drzewa moich krewnych - dzięciołków, bo na jesień pojawia się mocna mgła - strasznie utrudniająca jazdę autem, aczkolwiek strasznie piękna dla jesiennych krajobrazów, uwiecznionych przez fotografów na zdjęciach (tak, mam w tym miejscu na myśli również swoją osobę), bo jesień to już nie lato - jest coraz zimniej, ale to również jeszcze nie zima, lecz jest coraz bliżej Świąt Bożego Narodzenia, których magię uwielbiam <3 w sumie... to chyba nawet trochę lubię tą naszą złotą polską jesień :)
    E-mail: fotofioola@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  85. Lubię jako: Ewka B. M.
    Obserwuję - Tak - jako ewka ewka
    Odpowiedź: Najbardziej lubię to, że bez zbędnego powodu można cały dzień siedzieć pod kocem :)
    E-mail: ewabi66@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  86. Lubię jako: Katarzyna D.
    Obserwuję - Tak - jako Katarzyna Dzwonowska
    Odpowiedź: Odbicie świata w tafli małych jezior rozsianych to tu, to tam....potok niebios łez na twarzy....kolorowy dywan pod stopami....nostalgiczne wieczory....wciąż żywe wspomnienia letnich przygód...kasztanowe ludziki...bursztynowo - złote wiązanki liści...przejście pomiędzy stanem radosnego uniesienia do chwilowego uśpienia, wyciszenia...Za to właśnie kocham jesień - kolejny cud natury - precyzyjnie zaprogramowane ogniwo istnienia....
    E-mail: katarzyna.latkowska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  87. Lubię jako: Katarzyna D.
    Obserwuję - tak - jako Katarzyna Dzwonowska
    Odpowiedź: Odbicie świata w tafli małych jezior rozsianych to tu, to tam...potok niebios łez na twarzy....kolorowy dywan pod stopami.....nostalgiczne wieczory....wciąż żywe wspomnienia letnich przygód....kasztanowe ludziki...bursztynowo - złote wiązanki liści....przejście pomiędzy stanem radosnego uniesienia do chwilowego wyciszenia, uśpienia...Za to właśnie kocham jesień - kolejny cud natury - precyzyjnie zaprogramowane ogniwo istnienia.....
    E-mail: katarzyna.latkowska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  88. Lubię jako: Katarzyna D.
    Obserwuję - Tak - jako Katarzyna Dzwonowska
    Odpowiedź: Odbicie świata w tafli małych jezior rozsianych to tu, to tam....potok niebios łez na twarzy.... kolorowy dywan pod stopami....nostalgiczne wieczory.....wciąż żywe wspomnienia letnich przygód....kasztanowe ludziki.....bursztynowo - złote wiązanki liści.....przejście pomiędzy stanem radosnego uniesienia do chwilowego wyciszenia, uśpienia....Za to właśnie kocham jesień - kolejny cud natury - precyzyjnie przemyślane ogniwo istnienia....
    E-mail: katarzyna.latkowska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  89. Lubię jako: Wioleta R.
    Obserwuję - Tak - jako Princessa Egoistka
    Odpowiedź: JESIENI MÓWIĘ STANOWCZE NIE ONA CO ROKU PRZYGNĘBIA MNIE :/
    E-mail: wiola606@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  90. Lubię jako: Marika K.
    Obserwuję - Tak - jako mala5102
    Odpowiedź: Uwielbiam jesień,chłodną ale jakże rozmaitą zarazem... Wreszcie nie dokuczają mi letnie upały, wokół jest mnóstwo pięknych barw i magicznych krajobrazów, a nawet krople deszczu uderzające o parapet działają na mnie relaksująco:)
    E-mail: mala5102@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  91. Lubię jako: Magda Meeg
    Obserwuję - Tak
    Google meeg1990 najbardziej lubię w jesieni długie wieczory, które spędzam pod ciepłym kocykiem z ukochanym oglądając filmy:)
    Google + Gosia Nikoniuk
    Bloglovin Magda Meeg
    Odpowiedź:
    E-mail:Nikoniuk21@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  92. Lubię jako: Sylwia.W
    Obserwuję - Tak - jako.... zabcia72
    Odpowiedź: najbardizej w jesieni lubię game kolorów oraz szeleszczące liście pod nogami..no to jednym zdaniem :) pozdrawiam
    E-mail:zabcia72@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  93. Lubię jako : Neelisaa
    Obserwuję - Tak jako Neelisaa
    Najbardziej w jesieni lubię to, że właśnie jesienią zostałam dziewczyną najwspanialszego chłopaka na świecie, który pomógł mi pokonać ból po utracie najbliższej osoby w moim życiu. Właśnie jesienią jakby narodziłam się na nowo i zaczęłam wierzyć, że może mnie w życiu jeszcze spotkać coś dobrego i że pomimo przykrych niespodzianek losu należy żyć dalej nie odwracając się w tył. Właśnie jesienią zaczęłam doceniać ludzi, którzy są obok. Zaczęłam cieszyć się z małych rzeczy. To jesienią zaczęłam się szczerze uśmiechać i za to właśnie ją kocham ;)
    e-mail: saara@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  94. Lubię jako: Natalia W
    Obserwuję - Tak - jako Natalia Witka
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni, bo kwiatów coraz mniej, bo liście opadają z drzew, bo robi się coraz zimniej i lubi padać deszcz...
    E-mail: natalia-witka@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  95. Lubię jako: Imię i pierwsza litera nazwiska Milena Mn
    Obserwuję - Tak - jako Milena M na GFC i BLOGLOVIN
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni, ponieważ szybko robi się ciemno, dzień staje się coraz krótszy, zimniejszy. Atmosfera jest przygnębiająca i łatwo nabawić się przeziębienia.
    E-mail: millena90m@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  96. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  97. Wyskoczył mi jakiś błąd, przepraszam jeśli ponownie wystawiam ten sam komentarz, proszę o nieakcepowanie jeśli wysyłam to po raz 2 :(


    Lubię jako: Ola s.
    Obserwuje: tak, jako Aleksandra sudnik
    Odpowiedz : najbardziej w jesieni lubię zapach orzezwiajacego deszczu,który osadza sie na drzewach, tworzy rose na trawie,chłodzi i regeneruje oraz uderza o parapet mojego okna...
    Email: sudnik.Aleksandra@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  98. Lubię jako: Małgorzata Sz.
    Obserwuję - Tak - jako Orfemi
    Odpowiedź: Od zawsze kochałam jesień za ukojenie jakie przynosi po spiekocie lata, a tegoroczna zaowocowała dodatkowo przełomem w moim życiu i od tej chwili, ta pora roku będzie mi się już zawsze kojarzyć za zmianą na lepsze :)
    E-mail: gosiaczek350@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  99. Lubię jako Grażyna Bandrowska
    Obserwuję jako Grażyna Bandrowska na Google+
    Odpowiedź - Nigdy nie lubiłam jesiennej pluchy, zachodnich wiatrów i chłodu, ale 20.11.2011 roku w prezencie na swoje urodziny dostałam wnuczkę - Zuzię. I dzisiaj jesień to zbieranie kasztanów i kolorowych liści w parku, żołędzi w kapturkach - w lesie i prośba Zuzi na działce - babciu, daj mi to czielwone jabko z dziewa, i jej radosny uśmiech jak już to wszystko dostanie.
    E-mail - bandrowska@poczta.onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  100. Lubię jako Grażyna Bandrowska
    Obserwuję jako Grażyna Bandrowska
    Odpowiedź - Nigdy nie lubiłam jesiennej pluchy, zachodnich wiatrów i chłodu, ale 20.11.2011 roku w prezencie na moje urodziny dostałam wnuczkę Zuzię. I teraz jesień to zbieranie liści i kasztanów w parku, żołędzi w kapturkach - w lesie, i prośba Zuzi - babciu, daj mi to czielwone jabko z dziewa - i jej radosny uśmiech jak już to wszystko dostanie.
    E-mail - bandrowska@poczta.onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  101. Lubię jako: katarzyna s
    Obserwuję - Tak - katarzyna sobczyk
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię zapach szarlotki, jabłka prosto z drzewa, babie lato i kałuże bo przypominają mi, jak to być dzieckiem oraz wieczory z dobrą książką, grzanym winem i mężem u boku, które to z kolei przypominają mi, że i dorosłość ma swoje zalety;)
    E-mail: kasia@alefajnie.pl

    OdpowiedzUsuń
  102. Lubię jako: Łukasz O.
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię wrzucać żonkę w kupy liści :D
    E-mail: okruszkolukasz@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  103. Lubię jako: Katarzyna K
    Obserwuję - Tak - jako rraaveenn
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię to, że zawsze w tym czasie wypada mi urlop i podróżuję, leniuchuję i po sklepach i wyprzedażach buszuję :-)
    E-mail: rraaveenn@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  104. Lubię jako Katarzyna K
    Obserwuję TAK jako rraaveenn
    Odpowiedź - Lubię jesień bo zawsze w tym czasie wypada mi urlop i podróżuję, leniuchuję i też po wyprzedażach buszuję :-)
    mail: rraaveenn@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  105. Lubię jako - Sheila Walters
    Obserwuję jako - Panna Patrycja
    Odpowiedź - Najbardziej w jesieni lubię to kiedy wracam zmęczona do domku, szelepoczą mi się pod nogami dywany z liści, otwieram kluczami drzwi od domu, zakładam na siebie papucie, sweterek ukochanego i idę z kubkiem gorącej herbaty z cytryną oraz książką na balkon się zrelaksować. Myślę, że to ulubiony moment w jesieni. :)
    E-mail - patrycjakarpik@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  106. Lubię jako: Paula Ka
    Obserwuję - Tak - jako: paula.ka
    Odpowiedź: lubię jesień za dojrzale owoce z których robię przetwory, za spacery po lesie, za orzechy, które uwielbiam, za różnorodność kolorów, za wieczory z książką i za tą tajemniczość tkwiącą w krajobrazie .... jesień jest fajna!!!!
    E-mail: palinka8908@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  107. Lubię jako: Patrycja N
    Obserwuję - Tak - jako Pysia buu
    Odpowiedź: W jesieni lubię to,że mimo iż pogoda uwielbia bywać kapryśna to dzięki barwom jakich nabiera krajobraz zapomina się o zimnie i deszczu i ma się ochotę wyjść na spacer delektując się pięknem widzianego świata :>
    E-mail: pysior111@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  108. Lubię jako: Magdalena Bł
    Obserwuję - Tak - jako Magdalena N
    Odpowiedź: Uwielbiam jesień za kasztany, które co roku przynoszą mi radość za to ,ze mogę iść i je pozbierać oraz zrobić ludziki.
    E-mail: lady1307@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  109.  Lubię jako: Zuzia K
    Obserwuję - Tak - jako zuzik.21         
    Odpowiedź: Lubię  jesień za wieczorne spacery, za zbieranie grzybów, za chłodne dni , bo wtedy mogę wypić gorąca czekoladę , poczytac książkę i odpocząć. Lubię ją za ciepłe barwy :żółty , pomarańczowy ,czerwony... Za urodziny przyjaciół i wesołe spotkania z nimi.
    E-mail:zuzik.21@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  110. Lubię jako: Angelika B
    Obserwuję - Tak - jako: Msglamourify
    Odpowiedź: Jesień jest zaraz po wiośnie moją ulubioną porą roku. Lubię ją, pod względem modowym,za to, że mogę ubierać się warstwowo,tzn łączyć kilka części garderoby o różnych fakturach, z ukochaną biżuterią,a pod względem reszty ze względu na nadchodzące Święta :)
    E-mail: angelikabochenek@vp.pl

    Pozdrawuiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Powinno być tak : Jesień jest zaraz po wiośnie moją ulubioną porą roku" lubię ją, pod względem modowym,za to, że mogę ubierać się warstwowo,tzn łączyć kilka części garderoby o różnych fakturach, z ukochaną biżuterią,a pod względem reszty ze względu na nadchodzące Święta :)

      Usuń
    2. Powinno być tak: Jesień jest zaraz po wiośnie moją ulubioną porą roku: lubię ją, pod względem modowym,za to, że mogę ubierać się warstwowo,tzn łączyć kilka części garderoby o różnych fakturach, z ukochaną biżuterią,a pod względem reszty ze względu na nadchodzące Święta :)

      Usuń
  111. Lubię jako Beata Ś.
    Obserwuję - jako Beata Śliż
    Odpowiedź: Jesień lubię za babie lato, wrzos w lesie, za złocące się liście i za to, ze w szare ponure i deszczowe dni mogę wziąć pink parasol, kolorowy płaszczyk i patrzeć jak ludzie oglądają się za mną:) bo "daję po oczach" swoim ubiorem:)
    email:beasl@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  112. Lubię jako: Natalia G.
    Obserwuję - Tak - jako. Nata lia
    Odpowiedź: Jesień lubię za jej ciepłe kolory, modowe nowosći które zachwycają wszystkich i za wieczorne spacery. ;)
    E-mail: nataliawirek@interia.pl

    OdpowiedzUsuń

  113. Lubię jako: Magdalena Cz
    Obserwuję - Tak - Madzia Cz
    Odpowiedź: Jesieni bardzo nie lubię za smutną i depresyjną aurę oraz nieustanny deszcz i katar.
    E-mail: czmadzia7@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  114. Lubię jako: Monika Wasińska
    Obserwuję: Nie
    Odpowiedź: Lubię jesień za jej piękne barwy na drzewach i garderobie, za wieczorną herbatę oraz zapach cynamonu i goździków:)

    OdpowiedzUsuń
  115. Lubię jako: Monika Wasińska
    Obserwuję: Nie
    Odpowiedź: Lubię jesień za jej kolory na drzewach i w garderobie, za wieczorną herbatę oraz za zapach cynamonu i goździków
    E-mail: wasinska.monika@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  116. Lubię jako: Katarzyna Wołoch
    Obserwuję - Tak - jako Katarzyna Wołoch
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię wyprawy na grzyby. Wyruszamy całą rodzinką, z dwójką naszych szkrabów. Ilość zbiorów nie jest tak ważna jak czas spędzony wspólnie na łonie przyrody. Można pogadać, odpowiedzieć na milion pytań dzieciaków, a przy okazji zaszczepić im miłość do natury i aktywnego spędzania czasu. I te skarby zebrane "przy okazji" - liście, kasztany, żołędzie, patyki...ileż można z nich wyczarować w domu ludzików, zwierzaków, pojazdów. A jak smakuje zwykła kanapka i ciepła herbata po takiej wyprawie.Dzięki takim chwilom jesień nie jest taka zła...
    E-mail: woloch@myslaw.pl

    OdpowiedzUsuń
  117. Lubię jako: Katarzyna Wołoch
    Obserwuję - Tak - jako Katarzyna Wołoch
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię wyprawy na grzyby. Wyruszamy całą rodzinką, z dwójką naszych szkrabów. Ilość zbiorów nie jest tak ważna jak czas spędzony wspólnie na łonie przyrody. Można pogadać, odpowiedzieć na milion pytań dzieciaków, a przy okazji zaszczepić im miłość do natury i aktywnego spędzania czasu. I te skarby zebrane "przy okazji" - liście, kasztany, żołędzie, patyki...ileż można z nich wyczarować w domu ludzików, zwierzaków, pojazdów. A jak smakuje zwykła kanapka i ciepła herbata po takiej wyprawie.Dzięki takim chwilom jesień nie jest taka zła...
    E-mail: woloch@myslaw.pl

    OdpowiedzUsuń
  118. Lubię jako: Imię i pierwsza litera nazwiska Martyna S
    Obserwuję - Tak - jako Martyna Szuf
    Odpowiedź: Co roku jesienią pojawia się w moim życiu ta sama przygoda - walka z niepogodą. Każdego roku pogoda uwielbia mnie zaskakiwać, przypomina mi o noszeniu parasola i ubieraniu się na cebulkę. Zeszłego roku jesień oprócz zmiennej pogody nie poskromiła mi miłosnych przygód. Dzięki deszczowi i parasolce pozwoliła mi poznać niezwykłego mężczyznę, którego... uderzyłam parasolem podczas deszczowej wichury, gdy niewyżyty wiatr wyrwał mi z ręki drewniany kijek, na którym trzymała się ochrona przed deszczem. Podbite oko, zepsuty parasol i... nowa miłość. Teraz już razem chodzimy na jesienne spacery, które z Nim są ciepłe i pogodne mimo niskiej temperatury i pojawiającego się często deszczu ;)
    E-mail: emszufnarowska@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  119. Lubię jako: Gosia D.
    Obserwuję jako : Małgorzata D.
    Odpowiedź: Nienawidzę jesieni. Jest zimno,mokro i ogólnie tak "ble". Nie można wyjść na spacer,zły i smutny humor człowieka napada.
    E-mail: malenstwo997@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  120. Lubię jako: Agnie Szka
    Obserwuję jako: Agnieszka Kuczmarska
    Lubię jesień za kasztanowe ludki przywodzące wspomnienie beztroskiego dzieciństwa i poczucie że choć wszystko co piękne przemija jak kolorowe jesienne liście szeleszczące pod nogami to dzieje się tak by coś innego mogło nadejść.

    OdpowiedzUsuń
  121. Lubie jako: Agnie Szka
    Obserwuję jako: Agnieszka K
    Lubię jesień bo przypomina mi, że choć wszystko co piękne przemija tak jak szeleszczące pod nogami liście, to dzieje się tak dlatego aby coś jeszcze piękniejszego mogło odrodzić się z nadejściem wiosny.

    OdpowiedzUsuń
  122. Lubię jako : Karolina Ż.
    Obserwuję jako : Nie
    Lubię jesień ponieważ uwielbiam te kolorowe liście i długie spacery po lesie i obrzucanie się tymi liśćmi kolorowymi,a dodatkowo wychodzą wtedy piękne zdjęcia.
    email : kara19954@amorki.pl

    OdpowiedzUsuń

  123. Lubię jako: Paula Palczak
    Obserwuję - Tak Paula Palczak
    Odpowiedź: Jesień lubię za to, że mogę wtedy odpocząć od wszystkiego, nabrać sił na całą zimę czy usiąść na spokojnie z herbatką przy laptopie, bądź książce :)
    E-mail: padzia.palczak@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  124. Lubię jako: Sylwia D.
    Obserwuję - Tak - jako Sylwia Dolmierska
    Odpowiedź: W jesieni lubię spadające z drzew liście, ich kolory potrafią zachwycać.
    E-mail: s.dolmierska@interia.pl

    OdpowiedzUsuń

  125. Lubię jako: Natalia M.
    Obserwuję - Tak - jako mycandywatch (Natalia Mocek)
    Odpowiedź: W mrokach jesieni zawsze wychodzę z mroków własnego życia, przyoblekając kolorowe liście jako symbol nadchodzących przemian, spacerując w deszczu w kolorowych kaloszach w kropki, śmiejąc się przez złociste pajęczyny przyobleczone ostatnimi promieniami słońca, biegając poprzez kałuże z rozwianymi włosami i co najważniejsze- wspominając to, co było piękne i ciesząc się na to co nadchodzi, jeszcze piękniejsze :)
    E-mail: nataliamocek@onet.eu

    OdpowiedzUsuń

  126. Lubię jako: Natalia M.
    Obserwuję - Tak - jako mycandywatch (Natalia Mocek)
    Odpowiedź: W mrokach jesieni zawsze wychodzę z mroków własnego życia, przyoblekając kolorowe liście jako symbol nadchodzących przemian, spacerując w deszczu w kolorowych kaloszach w kropki, śmiejąc się przez złociste pajęczyny przyobleczone ostatnimi promieniami słońca, biegając poprzez kałuże z rozwianymi włosami i co najważniejsze- wspominając to, co było piękne i ciesząc się na to co nadchodzi, jeszcze piękniejsze :)
    E-mail: nataliamocek@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  127. Lubię jako: Monika A.
    Obserwuję - Tak - jako moniula
    Odpowiedź: Uwielbiam jesień za to, że mogę wspominać piękne lato i za długie wieczory z ulubioną książką, którą przy herbatce sobie czytam i o nic nie pytam, zanurzam się wtedy w głębię wyobraźni i czuję się jakbym była w baśni.
    E-mail: monika_a_1985@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  128. Lubię jako: Olga R
    Obserwuję jako OlusiaR88, Olga Ruszkowska
    Odpowiedź: Ja bardzo lubię jesień! A dlaczego ? Odpowiedź w moim wierszyku:

    Jesień da się lubić
    bo wieczorami w ciepły koc można się otulić,
    z kubkiem czekolady gorącej
    zatracić się w książce nieprzeciętnie "wciągającej".
    Można wesołe kalosze ubrać gdy deszcz pada
    i pokazać światu że fajna jest jesienna pogoda!
    Można kolorową parasolkę w nad głową nieść
    kręcić nią i myśleć:"A niech sobie pada deszcz" :)
    Jesienią jest także idealny pretekst do zmiany garderoby
    wszak jesień jest porą roku którą kochają znawczynie mody!
    Można zaszaleć z ciepłymi dodatkami
    żonglować nimi jak żongler żongluje kręglami!
    Można chadzać na spacery popołudniowe
    i podziwiać na nich liście niesamowicie kolorowe!
    Bo jesień wydaje się smutna dlatego
    że ludzie smucą się na koniec sezonu wakacyjnego,
    lecz raz na zawsze sobie zapamiętajcie!
    Ulubcie jesień i z nią się bratajcie!
    A jesień wam tak wynagrodzi
    że drzewa w pyszne jabłka obrodzi.
    Z jabłek mus zmiksujcie
    a z musu szarlotkę wyczarujcie!
    I całą jesień się jej smakiem delektujcie ;)))))))))))))))))))))

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  129. Lubię jako: Zofia Zocha
    Obserwuję - Tak - jako kwiatowa isaura
    Odpowiedź: Jesień kocham za to, że jest kolorowa! W ogródku resztka kwiatów i malin (u mnie jeszcze są) wokół barwne, spadające liści, trawa nadal zielona (z dodatkiem błota gdzieniegdzie), niebo co rusz zmienia swe odcienie - krajobraz jak malowany akwarelami na lekcji plastyki :)
    E-mail: zochazocha64@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  130. Lubię jako: Kornelia N
    Obserwuję: Tak- jako Kornelia N
    Odpowiedź: Uwielbiam Jesień za zimne wieczory, gdy mogę usiąść z książką i herbatą przy kominku i przenieść się do innego świata, a gdy spojrzę przez okno widzę kolorowe liście i smutne drzewa, ponieważ musiały zrzucić liście, aby przeżyć zimę.
    E-mail: missnelcia1603@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  131. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  132. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  133. Lubię jako: Anna K
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: W jesieni lubię to, że można usiąść wygodnie w fotelu, otulić się puszystym kocem, przytulić do ukochanego, wziąć książkę do ręki i napić się gorącego kakao. Dzięki takim chwilom mam możliwość nie tylko odpocząć i zrelaksować się, ale również polubić jesień, zwłaszcza gdy za oknem jest zimno, wietrznie i deszczowo.
    E-mail: ani123423@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  134. Lubię jako: Żaneta W
    Obserwuję - Tak - jako ecia
    Odpowiedź: Uwielbiam jesień za bogactwo barw którymi są ubrane drzewa.
    E-mail:z_wlodarska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  135. Lubię jako: Bernadeta K
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: Najbardziej w jesieni lubię to, kiedy mogę iść do pobliskiego parku, podziwiać naturę, zebrać kolorowe liście, aby potem w zaciszu domowym stworzyć piękne bukiety.
    E-mail: anka911@poczta.fm

    OdpowiedzUsuń
  136. Lubię jako: Katarzyna Kate
    Obserwuję - Tak - jako Katarzyna Kate
    Odpowiedź: Mi się jesień kojarzy z trzema słowami: melancholia, nostalgia i smutek, mogę jeszcze dodać przygnębienie, zniechęcenie, depresja, nie lubię spadających liści, bo to wyraz przemijania, nie lubię uczucia chłodu, bo od razu mam lodowate ręce, nie lubię długich wieczorów, bo po zmroku od razu robię się senna - chciałabym się zabrać z bocianami do ciepłych krajów i wrócić na wiosnę...
    E-mail: panipieguska@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  137. Lubię bardzo Alexandra Kol
    Obserwuję Saszka K
    Uwielbiam jesień za możliwość tarzania się w liściach we wszystkich odcieniach złota, żółci i brązu i przypomnienia sobie beztroskiego dzieciństwa :)
    mail: saszka234@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  138. Lubię jako: Paulina G.
    Obserwuję - Nie ;C
    Odpowiedź: Kocham jesień, dlatego, że urodziłam się właśnie jesienią i widzę w niej coś mojego, są liście, jest chłodny wiatr, można nosić swetry, grube skarpetki, piękne są jej poranki i wieczory, leżę wtedy wtulona w moją miłość.
    E-mail: grzywinska.paulina@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  139. Lubię jako: Katarzyna Wierzba
    Obserwuję - Tak - jako..Katarzyna Wierzba
    Odpowiedź: Lubię jesień za nasze polskie piękne babie lato :)
    E-mail:kaja350@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  140. Lubię jako: Aleksandra K
    Obserwuję - Tak - jako Aleksandra Kuczkowska
    Odpowiedź: Cenię Jesienną aurę za spokój i kolorowe drzewa które nas otaczają.
    E-mail: aleksandrakuczkowskaa@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  141. Lubię jako Oliwia P
    obserwuję Nie
    Odpowiedz Lubię ją za liście, kasztany, żołędzie i czerwoną jarzębinę, z której robię piękne bukiety.

    OdpowiedzUsuń
  142. Lubię jako: Agnieszka Długosz
    Obserwuję - Tak - jako Agnieszka Długosz
    Odpowiedź: Najbardziej lubię jesień za to, że wreszcie można zapalić w komiku, owinąć się kocem, wziąć do ręki kubek gorącej, aromatycznej herbaty i patrzeć na trzaskający ogień.
    E-mail: dlugosz.agnieszka87@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  143. Lubię jako: Madzia T.
    Obserwuję jako: Lena
    Odpowiedź: Najbardziej lubię w jesieni to, że nawet liść na drzewie na mój widok się rumieni!
    (... a ja czuję się dzięki temu taaaaaaaaaaaka seksowna! :D)
    E-mail: anioolek007@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  144. Lubię jako: Kasia G.
    Obserwuję - Nie
    Odpowiedź: Jesienią uwielbiam spacery po lesie, kiedy dokoła pachnie nieopisaną świeżością, szczerze zachwycam się bajkowym widokiem spadających, kolorowych liści, który jest wprost nie do opisania, a chłodny wietrzyk lekko różowi moje policzki...
    E-mail: katarzyna_g@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  145. Lubię jako: Kamila B
    Obserwuję - Tak - CurlyFashion
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię kolorowe dywany z liści wesoło szeleszczące pod botkami, spokojne wieczory z kubkiem gorącej herbaty i dobrą książką w dłoni, obłoczki pary powstające przy wydychaniu powietrza rankiem, ostatnie promienie słońca leniwie ogrzewające policzki, zabawę przy robieniu ludzików z kasztanów i ciepło drugiej osoby trzymającej za rękę w chłodny wieczór.
    E-mail: kamila.yk5@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  146. Lubię jako: Anna D-n
    Obserwuję - Tak - jako Anna Dajtrowska-Nowak
    Odpowiedź: Lubię jesień za to że rozchyla swój płaszcz i rozrzuca kolorowe liście a wieczorami przy blasku świec można przytulić się do filiżanki gorącej herbaty i wypełnić czas ciepłą rozmową z bliską osobą.
    E-mail: murba78@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  147. Lubię jako: Anna D-n
    Obserwuję - Tak - jako Anna Dajtrowska-Nowak
    Odpowiedź: Lubię jesień za to że rozchyla swój płaszcz i rozrzuca kolorowe liście a wieczorami przy blasku świec można przytulić się do filiżanki gorącej herbaty i wypełnić czas ciepłą rozmową z bliską osobą.
    E-mail: murba78@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  148. Lubię jako Anna Orzechowska
    Obserwuję, jako: chnum1975
    Email: chnum1975@wp.pl
    Odpowiedź: Lubię jesień, bo magiczna
    kolorowa, no i śliczna
    i na grzyby też idziemy,
    na prawdziwki - te dziś chcemy,
    piękne liście do atlasu,
    to jesienne dary lasu.

    OdpowiedzUsuń
  149. Witam :)

    Lubię jako Magda S.
    Obserwuję jako kudlata
    79magda(maupa)wp.pl

    Jesień lubię za przygody pełne żaru: ogniska na działkach, pachnący nostalgią dym, smakowite ziemniaczki z popiołu i buziak w nosek Córci, cały ubrudzony sadzą :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  150. Witam :)

    Lubię jako Magda S.
    Obserwuję jako kudlata
    79magda(maupa)wp.pl

    Jesień lubię za przygody pełne żaru: ogniska na działkach, pachnący nostalgią dym, smakowite ziemniaczki z popiołu i buziak w nosek Córci, cały ubrudzony sadzą :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  151. Lubię jako: Paulina W
    Obserwuję - Tak - jako leosie96
    Odpowiedź: uwielbiam jesień za dłuugie wieczorem, gdyż można usiąść wygodnie w fotelu przykryć sie cieplutkim kocem z kubkiem kakao i czytać książki <3
    E-mail: tojaa@onet.pol

    OdpowiedzUsuń
  152. Lubie jako: Zosia C.
    Obserwuje- tak Zosia Całbecka
    Odpowiedź: Uwielbiam jesień, ponieważ rosną grzyby w lesie :)) mam urodzinki !! oraz jesień ma najpiękniejsze kolory świata. No i oczywiście te długie wieczory z książką pod grubym kocem...
    email: zosiacb@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  153. Lubię jako:Maria P
    Obserwuję - Tak - jako: nati71
    Odpowiedź:Czy lubię jesień? Tak nie do końca:) Szaruga, zimno:( Podobają mi się rdzawe liście spadające z drzew:)

    OdpowiedzUsuń
  154. Zapomniałam adres e-mail: mania71@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  155. Lubię jako: Kamila F.
    Obserwuję - Tak - kumpel joe
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej nie lubię zimna, szarości i deszczu, brrr!
    E-mail: kamkaja@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  156. Lubię jako: Kamila F.
    Obserwuję - Tak - jako...... kumpel joe
    Odpowiedź: Jesienią najbardziej nie lubię szarości, zimna i deszczu, brrr!
    E-mail: kamkaja@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  157. Lubię jako: Isa Idalia K
    Obserwuję - Tak - idalia88
    Odpowiedź: Najbardziej lubię powrót do domu w przemoczonych od deszczu butach, w bolące od wiatru uszy, ten nadchodzący wcześnie zimny mrok...no i to że po jesieni nadchodzi mroźna zima :)
    E-mail: allfaithislost5@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  158. Lubię jako: Paulina Ś
    Obserwuję na fb. jako : Paulina Świerczyńska
    Email:paulinaswierczynska1@interia.eu
    Odpowiedź:
    Bardzo lubię jesień za jej różnobarwność i za pracę jaką niesie. Złoto przeplatające z rudościami, czerwienią i pomarańczem zachwyca oko i serce! . Jesienią zawsze porządkuję ogród , zbieram nasionka i wykopuje cebule aby dać roślinkom trochę odpocząć.Jest to również czas wykopków gdzie cała moja rodzinka odrywa sie od codziennych obowiazków aby pomóc rodzicom przy zbiorach ziemniaczków.Tak naprawdę to spotykamy się nie tylko po to aby pomóc lecz pobyć razem jak za dawnych młodych lat <3 Po skończonej pracy zawsze palimy ognisko, opiekamy ziemniaczki i kiełbaskę, śmiejemy się i wspominamy dziecięce lata. UWIELBIAM TEN CZAS! Kocham jesień również grzybki, które rozsiewa w lesie. Uwielbiam zbierac je do swojego koszyczka. I za chłodek jaki nam jesień niesie... Tak , tak... dobrze czytacie - za chłodek! Chlodek przychodzący wraz z tą porą roku skłania nas do częstszego przytulania, a jesli nie mamy się do kogo przytulić to szukamy swojego "misiaczka" który da nam troszkę ciepła i miłości :) Jesień nie jest taka złapo prostu trzeba poznać ją od nowa <3 <3

    OdpowiedzUsuń
  159. Lubię jako: Aleksandra F.
    Obserwuję - Tak - jako Zła Kobieta
    Odpowiedź: Lubię jesień za to, że przechadzając się po parku mogę taplać się w górach kolorowych, opadniętych liści ;)
    E-mail: olulunia@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  160. lubie jako: Natalia P
    Obserwuje jako Fashionsmachines google+
    Odpowiedz: Nie mogę się zdecydować czy lubie czy nie,ponieważ kolory jesieni są niesamowicie fotograficzne natomiast zimne deszcze to coś okropnego:(
    e-mail nppaszkowska@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  161. Lubię jako: Diana Skurska
    Obserwuję - nie-
    Odpowiedź: Nie lubię jesieni za to, że w tym okresie zaczyna się rok akademicki, dni stają się coraz dłuższe,a powietrze jest ostrzejsze i czuć nadchodzącą zimę. Pozdrowienia dla studentów :)
    E-mail: dskurska@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  162. Lubię jako: Mariola W.
    Obserwuję - Tak - jako Mariola
    Odpowiedź:
    Lubię jesień, bo jesienią,
    drzewa cudnie się rumienią,
    zawstydzone swoim pięknem
    snują opowieści tęskne ... :)
    E-mail: mariola.wisnie[małpa]gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  163. Lubię jako: Magda S.
    Obserwuję - Tak - jako zaba233
    Odpowiedź: W jesieni nie lubię ponurej deszczowej aury, szarej ziemi, chłodnego wiatru i ludzkich smutnych postaci, które skulone od zimna i posępne od widoku zachmurzonego nieba suną po chodnikach bez krztyny uśmiechu na ustach...
    E-mail: zaba233@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  164. Lubię jako: Katarzyna Iskrzak
    Obserwuję - Tak - jako Katarzyna Iskrzak
    Odpowiedź: Lubię jesień za jej barwy, które inspirują mnie do pisania wierszy. Moje emocje wyrażam właśnie w taki sposób, a jesienią idzie mi to najlepiej, kiedy idę alejką co chwila odgarniając nogą zalegające na chodnikach liście i wdychając pełną parą zimne powietrze w płuca. Tylko jesień dostarcza mi prawdziwego natchnienia, żadna inna pora roku nie może się z nią równać, jeśli chodzi o poezję.
    E-mail: koma7@buziaczek.pl

    OdpowiedzUsuń
  165. Lubię jako: Bernadetta Julia T
    Obserwuję - Tak - jako Ciekawska Beti
    Odpowiedź: Lubię jesień za to, że mam wtedy urodziny, a ja uwielbiam dostawać prezenty, więc jak tu nie lubić tej pory roku?
    E-mail: blondbenita@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  166. Lubię jako: Karina L.
    Obserwuję - Tak jako Karina L.
    Odpowiedź: Kocham jesień za jarzębinę, kolorowe lasy, grzybobrania, niedzielne spacery i codzienne wieczory przy pysznej herbatce ;)
    E-mail: karaoke19@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  167. Lubię jako: Ania S.
    Obserwuję - Tak - jako anna sikora
    Odpowiedź: Lubię jesień za tysiące kolorowych liści,które radośnie szumią pod stopami, gdy idę parkową alejką
    E-mail: sikorka1111@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  168. Lubię jako: Natalia G.
    Obserwuję - nie
    Odpowiedź: Odpowiem wierszem mojego autorstwa (dokładnie dwa zdania!:))

    ktoś mi powiedział,
    że jesień jest smutna,
    bo wciąż te burze,
    chłody, mrozy, deszcze
    i łzy na szybach
    bo płacze niebo,
    a nagie drzewa
    drżą w jesiennym wietrze

    a ja kocham jesień,
    która mnie zachwyca
    szarym dymem z sadów-
    pożegnaniem lata
    owocową gamą,
    lekkim wiatrem z pola
    co igra figlarnie,
    liść we włosy wplata

    E-mail: vingag@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  169. Lubię jako:Grażyna K.
    Obserwuję - Tak - jako grażyna kozioł
    Odpowiedź: Czasem lubię te szare i deszczowe jesienne dni mam wtedy więcej czasu i okazję, aby poszperać troszkę w internecie, poczytać bloga i przypadkiem trafić na konkurs w, którym do wygrania jest śliczna brązowa torebka - a jeśli szczęście dopisze na jesienny spacer wybiorę się w jej towarzystwie
    E-mail: grazynakoziol1@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  170. Lubię jako : Iwona
    Odpowiedź : lubię jesienne wieczory z kubkiem herbaty i doskonałą muzyką, kotem na kolanach. W końcu mam czas dla siebie. Mniej pracy na ogrodzie, spotkań ze znajomymi. Mogę w pełni oddać się ciekawej książce, przejrzeć zdjęcia, uporządkować biżuterię, poeksperymentować w kuchni. Mam doskonałe alibi, żeby zaszyć się w kokon z kołdry.

    OdpowiedzUsuń
  171. Lubię jako: Justyna M.
    Obserwuję - Tak - jako JMJ
    Odpowiedź: Wielobarwne grube spódnice, długaśne szale, ciepłe koce, książki czytane wieczorami i gorącą czekoladę w kolorowym fajansowym kubku.
    E-mail: justyna.m@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  172. Lubię jako: Kariblog
    Obserwuję: tak- jako Kariblog
    Odpowiedź: W jesieni najbardziej lubię tą pełnię kolorów, która sprawia,że od razu poprawia mi się humor :)
    email: karina.celmer@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  173. Lubię jako Agnieszka Molek
    Obserwuję jako Agnieszka Molek
    Co lubię w jesieni ? To ,że dotyka swoim romantyzmem i bogatą kolorystyką naszą
    wyobraźnie,to właśnie ona, w całej swojej krasie,bogactwo owoców ma
    dla nas w zapasie, coś do
    ucha szepce...ja chcę tego słuchać,muzyka jesieni, szum liści obok
    sieni,bajkowy jesienny zakątek i bukiet liści w uścisku mych
    delikatnych rączek.

    OdpowiedzUsuń
  174. Lubie jako Agnieszka Molek
    obserwuję jako Agnieszka Molek
    Co lubię w jesieni ?
    To,że dotyka swoim romantyzmem i bogatą kolorystyką naszą
    wyobraźnie,to właśnie ona, w całej swojej krasie,bogactwo owoców ma
    dla nas w zapasie,coś do
    ucha szepce,ja chcę tego słuchać,muzyka jesieni, szum liści obok
    sieni,bajkowy jesienny zakątek i bukiet liści w uścisku mych
    delikatnych rączek.

    OdpowiedzUsuń
  175. Świetny konkurs !! Zapraszam również na rozdanie !! Firma MOJA NOWA FIGURA ma dla Was 10 zestawów suplementów diety !! :)

    www.LaMagdalene.blogspot.com

    Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  176. May I just say what a comfort to uncover someone that really knows what they are discussing on the
    net. You actually understand how to bring an issue to light and make
    it important. A lot more people need to check this out and understand this side of
    your story. It's surprising you aren't more popular given that you certainly possess the
    gift.

    Stop by my blog post: Soy sauce

    OdpowiedzUsuń
  177. Sorti sur la plateforme iOS en 2012, il comptabilise aujourd'hui sur cette
    même plateforme plus de cent millions de téléchargements.


    my web blog clash of clans

    OdpowiedzUsuń
  178. These all replace daily charts.

    Also visit my webpage: deezer premium gratuit telecharger

    OdpowiedzUsuń
  179. Chiragchirag78's Instagram account now not
    exists.

    my webpage; instagram hack

    OdpowiedzUsuń
  180. Hi there, There's no doubt that your site could be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in IE, it has some overlapping issues.
    I simply wanted to give you a quick heads up!
    Aside from that, great website!

    Here is my blog post ... windows xp themes []

    OdpowiedzUsuń
  181. Genuinely no matter if someone doesn't know after that its up
    to other visitors that they will help, so here it occurs.

    Also visit my homepage ... standard memory cards

    OdpowiedzUsuń
  182. Hey! I understand this is sort of off-topic however I needed to ask.
    Does building a well-established website
    like yours take a massive amount work? I am completely new to writing a blog but I do write in my
    diary everyday. I'd like to start a blog so I can easily
    share my own experience and thoughts online. Please
    let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring bloggers.
    Thankyou!

    My blog post ... broken shingles ()

    OdpowiedzUsuń